Härlig kulinarisk vårfest

 

Text: Gun-Britt Holgersson
Foto: Leif Kempe

Vårfesten i Skandinaviska Turistkyrkan blev en fyra timmar lång härlig gemenskap med sång, musik, god mat, mannekänguppvisning från second hand butiken Tienda Feliz mm.
Kyrkans café och nedre del var festligt dukat i vårtoner av limegrönt, vitt och rött. Den exotiska ”plankan” var en färgsprakande blandning av olika frukter som serverades tillsammans med skinka, köttbullar och prinskorv. Hembakat bröd, ostar och kex blev ett fint tillbehör för alla gäster som lät sig väl smaka.

Före själva serveringen hölls en inledning med kraftfull manskör i Vintern rasat ut, tal till våren av hela teamet i Las Palmas, allsång i Hör hur västanvinden susar och skön körsång i Sommarpsalmen En vänlig grönskas rika dräkt.
Med dessa ljuva vårkänslor inleddes själva buffén under trevlig stämning och god gemenskap vid borden.

Under tonerna av Strauss Frühlingsstimmen som spelades fyrhändigt på piano av Gun-Britt och Lars-Erik Holgersson samlades man på nytt i kyrksalen.

Det var dags för mera körsång av goda stämmor som blandades i Nu är det härligt att leva. Och damkör i en sång ur Sound of Music.

Turistkyrkans unga medarbetare Evelina Lindh och Sara Viklund bjöd först på sin 80-talshit Diggi-loo diggi-ley och sedan på sin egen Las Palmas saga Det var en gång…som handlade om deras upplevelser under säsongen, trevligt bildsatt och presenterat.

Därefter visade fotografen Leif Kempe en filmsnutt från ett program i Turistkyrkan som ligger ute på Youtube tillsammans med flera varianter tagna under säsongen.

Så var det då dags för mannekängerna som under stort jubel visade upp såväl nattlinnen som sportkläder och kvällselegans. Stor glädje väckte tenoren Ove Danås som kom in i Taube-inspirerad kostym och hatt och sjöng När jag var en ung caballeiro. Inger Edén presenterade de olika kreationerna på ett fyndigt sätt och avslutade med bröllopskläder i kanarisk stil. Allra sist dök ”städerskan” Britt-Marie Kis upp och undrade varför alla satt kvar när hon skulle städa!

Mycket humor och många goda skratt präglade kvällen.
Inger Edén tackade alla frivilligarbetare som ställer upp och hjälper till. Lars-Erik Holgersson tackade sitt team för en väl genomförd säsong och publiken som slutit upp kring allt som presenterats.
Manskvartetten sjöng den omtyckta sången I Lustgården och efter Gun-Britt Holgerssons avslutningsord deltog alla i psalmen Den blomstertid nu kommer.

Allra sist var det kaffe och en underbar blåbärstårta. Uppskattningen var stor och det dröjde innan alla bröt upp efter en härlig vårfest.
Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: