SENASTE NYTT från EL HIERRO

Nya vulkaniska aktiviteter kring havet utanför La Restinga på södra EL HIERRO ger orsak till oro och de som är evakuerade från sina hus och bostäder, pga. rasrisker, får möjlighet att komma tillbaka till bostaden endast under dagtid, men nätterna måste tillbringas på säkrare plats.
Husen som utryms är av sämre kvalitet, ofta äldre byggnader som är murade med lera och enklare material och ligger ofta på sluttningarna eller vid stupen ner mot havet. Rasrisken är överhängande om kraften i jordskalven skulle öka ytterligare.
Kanarieliv har fått förfrågningar från våra läsare angående

Bubblande hav

farlighetsgraden att besöka Gran Canaria. Vi har svarat att det säkerligen inte är farligt, då händelsernas centrum ligger ganska avlägset, ca. 200 km från Gran Canaria. Befolkningen på El Hierro bor ju kvar vid krutdurken och myndigheterna menar att det inte är en överhängande fara för lem och liv f.n. Temperaturen i havet kring händelsernas centrum har stigit 10 – 12 grader.
Vi vill lugna våra läsare med att vi kommer att rapportera kontinuerligt om förloppet på El Hierro, så ni kan titta in varje dag för att få senaste nyheter om El Hierro och vi har andra nyheter också, som blandar upp innehållet.
Klicka HÄR för att se bra bilder från platsen.

Ur La Provincia / Gunnar Forsberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: