LÄNKAR till kulturhändelser i Las Palmas. UPPDATERAT!

Konserthuset i Las Palmas

Las Palmas har ett rikt kulturliv och erbjuder många fina konserter och andra tillställningar.
En bra länk är den som finns här under, där du kan se vad som erbjuds på Auditorio Alfredo Kraus (Konserthuset) vid Las Canteras. 
http://www.auditorio-alfredokraus.com/
Gå in på fliken LÄNKAR på Kanarielivs förstasida, så har du massor av tips till allt möjligt intressant. Det kan handla om vad som helst. Ex. Busstidtabeller för Las Palmas gula bussar och även Global, de blå bussarna, Spanskt-Svenskt lexikon, Svenska och Norska konsulaten, Stor och detaljerad karta över Gran Canaria, När är Hög och Lågvatten?, Lotteriresultat, Marknader på ön, m.m.

Gran Canarias Turistpatronat har en egen sida med all möjlig information och den är på svenska. Titta in där, på länken här under, när du söker något.
http://www.grancanaria.com/patronato_turismo/32650.0.html?idioma=7

På de stora ”rullande” skyltarna på Las Canteras kan man också få en hel del upplysningar om kommande tillställningar. Man stannar till en stund och tittar vad som rullar fram och kan få se saker som kan bli fina upplevelser, musikaliskt och teatraliskt.
Något som verkligen kan rekommenderas är ”Sonrisas y Lágrimas”, (Sound of Music) som går som musical på gamla fina, nyrestaurerade teatern Pedro Galdós (vid busstorget intill gamla stan, där linje 1 stannar, om man åker från norra delen av stan. Många ur den skandinaviska kolonien har varit på den föreställningen och alla är eniga= STRÅLANDE!
 Kanarieliv / Gunnar Forsberg

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: