Kund i Bankia säger: Tar ni ifrån mig pengarna – dödar jag någon!

 

BANKIA huvudkontor i Madrid

En kvinna på gatan konfronterade  finansministern och ministern för offentlig förvaltning, Cristobal Montoro.

Kvinnan konfronterade Ministern med den situation som Bankia går igenom just nu, med rykten om att hennes besparingar är i fara.
Finansministern och ministern för offentlig förvaltning, försäkrade kvinnan att inget kommer  att hända med hennes besparingar för Bankias resurser garanteras, efter  nationaliseringen, av regeringen.  Kvinnan ropade högljutt ”Om jag förlorar mina sparpengar, dödar jag någon, för jag har arbetat och sparat sedan 13 års ålder”, sade kvinnan mellan snyftningar och ångest.
BANKIA blev namnet på en hopslagning av alla sparbanker i Spanien och det skedde 2011. Efter hopslagningen har det skyltats om i banklokalerna och t.ex. La Caja (den gula banken som vi brukar säga) och andra liknande sparkassor, heter nu Bankia, men de olika bankerna har kvar sin logga och färger som tidigare.
Rykten om att det har blivit farligt för kapitalet i den enskilda banken och att spararna kan förlora helt eller delt av sina besparingar, har rivit upp en stor ångest bland kunderna. Faran är att folk misstror bankinstitutionerna och tar ut sina pengar, och då blir det verkligen ett kaos och då kan de som inte hunnit ta ut sina pengar råka illa ut.
Framtiden utvisar vad som händer!
Ur La Provincia / Gunnar Forsberg 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: