Las Palmas fortsätter med besparingar

Las Palmas kommun har installerat 65 nya gatlampor med bättre ljus men till halva priset, när det gäller elkostnad.

Beslutet innebär också en minskning av kostnader, över 3400 euros/år, utan att minska ljuseffekten.
Staden Las Palmas på Gran Canaria fortsätter med energibesparingar genom installationen av 65 ljuspunkter lågenergibelysning i Alameda de Colón och gatorna Cairasco, San Francisco och Dr Chil, med en beräknad minskning av energiförbrukningen med 50 , 41% i detta Veguetaområde. Detta blir en årlig besparing i EL-kostnader på upp till 3,445 euro, jämfört med 2011.

Här har den kommunala avdelningen för belysning av staden fortsatt medersättning av nuvarande 150 watts natriumlampor. Nyheten är att det blir ett bättre ljusflöde, längre hållbarhet och billigare El-förbrukning. Det lär bli en betydande minskning av utsläppen av växthusgaser också utan att det påverkar energieffektiviteten, i linje med europeiska direktiv.

Angel Sabroso, ansvarig för stadens belysning, bl.a, menar att”utbyte av dessa urbana anläggningar möjliggör dubbel besparing. Å ena sidan genom att ersätta de gamla lamporna med sämre verkningsgrad  och dels genom den dubbla effekten nivån på den nya utrustningen. ”

Han förklarade att det nya systemet uppnår ytterligare energibesparing på 33%  från 22:30, vilket gör det möjligt att gå från 11,12 till 7,54 kilowatt / timme. Billigare el på natten, då ett fåtal använder El.

Ur Las Palmas Kommun hemsida / Gunnar Forsberg

 


Comments

  1. Staffan says

    We was first I think i Las Piletillas with that idea,thanks to Thore Rose´n. Remember San Jorge !!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: