Ridley Scott rekar för ny film på GC

Den kände amerikanske filmregissören Ridley Scott åker i dagarna runt på Kanarieöarna för att leta miljöer till sin nästa film. Det är stort hemlighetsmakeri runt projektet och det är okänt vad filmen ska handla om.

Ridley Scott letar miöjöer för filminspelningar på Gran canaria75-årige Ridley Scott har gjort sig känd som en nyskapande regissör och står bakom flera kultklassiker som ”Blade Runner”, ”Alien”och Thelma & Louise””, men även nyare filmer som ”Hannibal”,  ”Kingdom of Heaven” och sceince fiction filmen ”Prometheous”.

Ridley Scott har under den gångna helgen bland annat intresserat sig för bergsområdena runt Artenara på Gran Canaria, samt den gamla Guanche-boplatsen Cenobio de Valerón vid Guía, på norra Gran Canaria.

Redan i november 2012 slöt Ridley Scott avtal med Gran Canaria Film Commission om att använda sig av ögruppen som miljö för filminspelningar. Det är oklart vilken film som skall spelas in på öarna men ett av projekten Scott arbetar med är ”Exodus”, en film med bibliskt tema om de gamla Hebréernas utvadring från Egypten. Kanske skall de kanariska bergsområdena få agera hur Sinaiöknen mellan Egypten och Israel såg ut för 4000 år sedan, då öknen enligt vissa forskare var mindre karg än den är idag.

Foto: Wikipedia Commons License

Källor:

www.canarias7.eswww.canariajournalen.no

 

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: