Två svenskar inviger mäklarbyrå i Las Palmas

PATIO realestate invigde sina lokaler i Las Palmas på 

Svensk Dekoration

Svensk Dekoration i lokalerna

torsdagskvällen den 21 mars 2013. 

Inbjudare till vimlet på ESPIRITU SANTO-gatan Nr. 11 var Annelie Weije och Hans Henriksson, ägare till den nya mäklarbyrån.

Annelie Weije har bott länge i ”gamla stan” i Las Palmas och är auktoriserad fastighetsmäklare. Hon har under flera år funderat på att starta upp ett eget ”mäkleri” men förstod att det vore bättre att vara två, för att kunna få flyt i verksamheten.

Hans och Annelie i samtal med Kanarielivs Gunnar Forsberg

Hans och Annelie i samtal med Kanarielivs Gunnar Forsberg

En ”gammal vän som ville byta miljö” dök upp i Las Palmas och efter några samtal var dom överens om att starta upp tillsammans. Det var Hans Henriksson.
Namnet, Patio, som betyder ”gård eller innergård” tyckte dom skulle passa bra för denna verksamhet, det blev ”PATIO realestate”.
När Leffe och jag närmade oss adressen, calle Espíritu Santo, (vilket betyder Den Helige Andens gata), frågade jag en man som stod i en dörröppning om han visste om en invigning av en mäklarbyrå här på gatan. Han sken upp och gick ut ett par steg och pekade bortåt gatan och sa: Där, där det står flera människor utanför, är det!

Nya Mäklaren i LP

Nya Mäklaren i LP

Vi tackade och gick vidare och fann den trevliga lokalen, som redan var ganska välfylld med minglande människor.
Det är ett gammalt hus med skyltfönster utåt gatan. I ett fönster hänger en belyst skylt med Loggan patio realestate.
När vi tog oss in i lokalen var det varmt och trivsamt och folk stod överallt och konverserade med varandra. I ett rum längre in var det framdukat små canapéer / tapas, till glädje för gästerna. Annelie frågade vad vi ville ha att dricka, så vi valde en Cava Rosé, riktigt god.

Mingel

Mingel

På bordet fanns det lite olika canapéer och hon talade sig varmt för en argentinsk Empanada. Hon berättade att de hade grannar runt hörnan som hade öppnat en butik med  just smårätter med typiskt argentinska smaker och Annelie och Hans hade anlitat dem för att få lite ”piff” på tilltugget. (redaktören smakade empanada argentina och kunde konstatera att det var precis så dom ska smaka)
13031988bSå gick vi ut på gatan, för kvällen var ljum och lite svalkande, mot värmen inomhus.
Under intervjun på den Helige Andens gata, fick jag veta lite om vad dom tänkte syssla med och hur dom hade tänkt att sprida budskapet om sin verksamhet.
Hans svarade att det blir via olika sociala medier och annonser. Så sprider det sig säkert från man till man som får veta om oss, sa Hans.
Det var en trevlig tillställning, så vi gick in i lokalen igen och fick lite påfyllning i glasen. Just då såg jag ett bekant ansikte. Jag frågade Leif  om han visste vem det var. Jaa, sa han, hon är nog en kändis. Kan det vara Görel Crona? sa vi, (men hennes flytande spanska, hur hänger det ihop??)

Tre damer och Gunnar

Tre damer och Gunnar


Jag gick fram till henne och presenterade mig där hon stod och pratade med andra damer, bl.a. svenska konsuln Ann Ekstrand.

Jag sa till Görel Crona att jag blev osäker när jag hörde dig tala så flytande spanska. Det är ju inte vanligt för en svensk skådespelare och regissör.  Joo, sa Görel. Jag tillbringade hela min barndom och gick i svenska skolan här på Gran Canaria.
Samtalet var angenämt och Görel hann säga att hon var här för att förbereda inspelningen av en ny film och hon söker fortfarande en del personer till olika uppgifter i filmen. Jag söker en inte allt för ung man, sa hon och tittade lite pillemariskt på undertecknad, men det finns nog den rätte ute i vimlet någon annan stans, sa jag.

En invigning av en rörelse som PATIO realestates ger många kontakter och uppslag. 

Vi önskar Annelie och Hans lycka till i sitt nya projekt och vi kanske möts igen på denna sida.
Deras hemsida är: www.patiorealestate.es
För Kanarieliv.se,  Text: Gunnar Forsberg,  Foto: Leif Kempe

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: