Senaste Nyheter från Gran Canaria.

Guardia Civil sprängde en liga 19 december, efter två månaders spaning

Vecindario, trevlig liten stad

Vecindario, trevlig liten stad

Vecindario är en liten stad söder om Flygplatsen på Gran Canaria.
Den 20 oktober anmäler en person att han blivit övermannad då han var på väg in i sin bostad i Vecindario av 6 personer. Med knivhot knuffades han in i sitt hus och tvingades öppna sitt kassaskåp där allt av värde rensades.
Efter att ha bundit offret fördes han ut till en bil och kördes utanför stan och lämnades på ett obefolkat ställe, bunden och tejpad, utan att kunna röra sig eller ropa på hjälp.
Ur kassaskåpet tog rånarligan med sig en mängd värdeföremål.
Mannen berättade att det var extremt våld han utsattes för då dom med vass kniv stack honom i halsen tills han gav med sig och gav dem koden för att kunna öppna kassaskåpet.

Nu har Guardia Civil, efter kraftfull spaning slagit till den 19 december och gripit 6 personer i åldrarna 24 – 37 år. Vid husrannsakan hittade man mycket stöldgods tillsammans med kontanter och droger, vilket komplicerar för de gripna att svära sig fria.
Tillslaget var lyckat men det fordrade 2 månaders noggrann spaning.

——————————————————

KUNGARNA i VecindarioSpanska regeringen beslutade höja minimilönen i Spanien.
Spaniens president, Mariano Rajoy, meddelade att regeringen har beslutat höja minsta lönen med 0,5%, till 648.50€/månad. Det innebär en höjning i pengar räknat, 3 € mer i månadslön. Regeringen menade att det var ändå en höjning trots att det inte varit någon inflation alls och i vissa fall har det varit deflation.
Fackförbunden rasar för man hade beräknat att kräva en höjning med 12,5% under 2015 och 10,2% under 2016, för att jämna ut lönenivåerna på ett rättvist sätt.
Kungarna hade inte mycket med sig till löntagarna med minimilöner.
Hur detta kommer att fungera och vad fackföreningarna kommer att svara med för krut, återstår att se efter nyår.

Text: Ur Canarias7, Gunnar Forsberg, Foto; Kanarielivs arkiv


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: