Trädet som är ett litet vindkraftverk

Det franska ingenjörsföretaget har utvecklat ett litet vindkraftverk på 3,1 kW som ser ut som ett träd. Till våren kan det beskådas på Champs Elysees i Paris.
Vindkrafttrad_lyktstolpe_600_410_nyteknikI tre månader, från den 12 mars till den 12 maj, kommer ett New Wind-träd att stå på Place de la Concorde i ena ändan av den berömda Parisboulevarden Champes Elysees.

Svårt att förstå hur det kan bli elektricitet av ett trädliknande arangemang.

Vindkraftverket ”, vindträdet, består av en elva meter hög trädliknande VINDKRAFTTRAD-2stålkonstruktion med 72 generatorbestyckade ”blad” i olika gröna färger.

Varje blad kan liknas vid ett vertikalt vindkraftverk i miniatyr. Bladet fångar, enligt företaget, upp så svaga vindar som 2 meter per sekund och sätter fart på turbinen och den inbyggda minigeneratorn.

Det gör att vindkraftsträdet kan generera el 300 dagar om året, mycket mer än ett traditionellt minikraftverk på 4-5 kW.

Detta är en mycket intressant nyhet för hela världen.
Det lilla trädet, som är som ett modernt träd i olika gröna färger kan ge El till att försörja 15 gatlyktor. En engångskostnad och ingen driftskostnad i fortsättningen.

VINDKRAFTTRÄD-1På Las Canteras i Las Palmas byttes promenadvägens belysning ut till ett LED-ljus system som med bara kostnadsbesparingen för El-förbrukningen, betalas hela installationen på kort tid.
<<<<Nästa investering kanske kan se ut så här?

Alla knep och uppfinningar är viktiga för att spara på resurserna, särskilt på denna delen av världen, där El- är dyr att producera. Det är mycket dieselmotorer som framställer el på våra öar. Vad trevligt det skulle vara med lite trädliknande arrangemang som kan försörja belysningen med El!

Den som lever får se hur det blir med detta.

Text: Gunnar Forsberg. Bild: New Wind R&D


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: