Vernissage i Skandinaviska Turistkyrkan Las Palmas.

Vern069Gull-Britt Eljar ställer ut sina tavlor på Skandinaviska Turistkyrkan och i måndags var det vernissage. Eljars konst är uppskattad och mycket folk kom för att beskåda hennes måleri.
Uttrycksfullt målar hon sina clowner med sprakande färger. Skönt får hon stadsmiljöer i Las Palmas att närma sig tittaren. Gull-Britt Eljar har i många år varit i Las Palmas och dagarna fyller hon med att just måla. Att en konstnär har sinne för färger kan ju vara självklart . Jag beundrar Gull-Britts känsliga sätt att fånga dagrarna och dramatiskt färgsätta himlarna. Vern085I samband med utställningens öppnande spelade Birgitta Axelius piano och norrmannen Håkon Östbye sjöng Carmensita och Gull-Britt Eljar fick applåder av sin trogna publik. Utställningen finns till beskådande fram till Vårfesten den 11 mars och ett konstlotteri med en till kyrkan skänkt tavla av Gull-Britt Eljar pågår.

Vern095Inte bara konst utan sång och musik i Turistkyrkan denna måndagskväll. Turistkyrkan har senaste tiden haft och har många Konsertkvällar som dragit mycket folk. Denna måndagskväll hade sång- och dragspelsduon Mona & Stellan kallats. De är från Majorna i Göteborg. De underhåller mest nere i San Augustin och har en bred repertoar som lockar folk att sjunga med.
Turistkyrkan på Calle Galileo 40 kan glädja sig åt att mycket folk söker sig dit och kommande helg annonseras både mässa och fin körsång med Svenska Kyrkan som medarrangör.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!

Text: Owe Åsberg Foto: Leif Kempe

Vern104


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: