Museo Canario kör flerspråkig guidning från och med måndag

"Dödskallerummet" är ett av de mer populära, omän makabra, rummen på Museo Canario. Där fins bland annat skallar som visar att Gran Canarias aboriginer hade avancerad teknologi som möjliggjorde tex framgångsrika hjärnoperationer. Foto: Leif Kempe

”Dödskallerummet” är ett av de mer populära, omän makabra, rummen på Museo Canario. Där fins bland annat skallar som visar att Gran Canarias aboriginer hade avancerad teknologi som möjliggjorde tex framgångsrika hjärnoperationer. Foto: Leif Kempe

Foto: Leif Kempe

Foto: Leif Kempe

Museo Canario i Las Palmas är ett måste för den som är intresserad av Gran Canarias historia och dess urinvånare. Muséet börjar på måndag med guidade turer på engelska och tyska samt spanska, vilket gör den redan fantastiska anläggningen till en ännu bättre upplevelse.

Text av: Hugo Ryvik <[email protected]>

Det är tre studenter från fjärde året på tolk- och översättarlinjen vid universitetet i Las Palmas som kommer att utföra turerna, skriver museet i ett uttalande.

Guidade turer på tyska och engelska kommer att äga rum på måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 10:45 och 12:00.

Museo Canario är ett etnografiskt museum i stadsdelen Vegueta med reliker, modeller, artefakter, konst och andra artefakter från aboriginernas tid  på Gran Canaria.

Foto: Leif Kempe

Foto: Leif Kempe


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: