Ny tjänst visar kvaliteten på Kanarieöarnas alla badstränder

Grafen visar officiella badpatser på Gran Canaria.

Grafen visar officiella badpatser på Gran Canaria. Den nya gratis onlinetjänsten har information om badplatser på alla Kanarieöarna, med information om vattenkvalitet.

Grafcan har publicerat en ny tjänst som visar alla ”officiella” badplatser samt kustmiljön med provtagningspunkter på  Kanarieöarna. Den nya tjänsten ger information om alla badzoner med namn samt de punkter varifrån prover tagits och analyser kring vattenkvaliteten.

Du hittar alla de officiella badplatser på Kanarieöarna och massor av ytterligare information.
Informationen kan nås via sökaren IDECanarias (http://visor.grafcan.es) udner avsnitett ”Sanidad” ( ”Hälsa”) och är en gratis onlinetjänst.

Informationen  är strukturerad huvudsakligen i två skikt: ett område med badvatten, definieras som ett geografiskt avgränsat område i en kommun som består av en strand och badvatten, och provtagningspunkter, som är de platser utsedda av hälsovårdsmyndigheten där provtagning gjorts för kvalitetskontroll av vattnet.

Dessa provtagningspunkter lämnar information om den årliga vattenkvalitetsbedömningen baserad på en serie av analytiska resultat av testning för potentiella hälsorisker såsom Escherichia coli, och intestinala enterokocker.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: