Las Palmas får nästan 50 km nya cykelleder

Nu ska Las palmas bli en cykelvänligare stad med nya och förbättrade cykelleder. Foto: Flickr

Las Palmas kommun vill investera 2,5 miljoner euro i nya cykelleder och har uppdaterat sin detaljplan för en utbyggnad av totalt bortemot 50 kilometer med nya cykelleder och cykelfiler i staden.
Av Björn Ulfsson <[email protected]>
 Las Palmas kommun planerar att påbörja den första fasen av byggarbetet i år, då 28 kilometer med nya leder skall skapas.

Cykellederna och cykelfilerna ska bli både bredare och bättre än de befintliga filerna, och kommunen hoppas att förbättringarna ska göra att antalet personer som väljer att cykla i staden tiodubblas.

Trafikdirektören, José Eduardo Ramírez, och generaldirektören Heriberto Dávila, presenterade på tisdagen den uppdaterade detaljplanen för cykelleder i staden. Originalplanen är från 2013.

I planen specificeras att de nybyggda leder och filerna ska bli 2,3 till 2,5 meter breda med trafik i båda riktiningarna. Filerna ska också bli lättare att känna igen än de tidigare.Dessutom skall fysiska avskiljningar göra det svårare för biltrafik att korsa filavgränsningarna.

– Som situationen är idag så vet en gående på Mesa y Lopez inte om de går på gatan, på en gångled eller på en cykeled, säger  José Eduardo Ramírez.

Den andra fasen av byggarbetet skall påbörjas 2018, och då skall ytterligare 23 kilometer med cykelfiler och leder byggas.

– Vi vill inte ha några fler gångleder och eller inga fler leder avsedda sportcykling. Vad vi vill satsa på är trafikleder som erbjuder ett verkligt alternativ för (miljövänlig) rörlighet i staden, avslutade José Eduardo Ramírez.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: