Karnevalsvimmel nr.2

Med lite bättre väder i Las Palmas har Karnevalen satt fart och evenemangen i Catalinaparken har kunnat hållas som vanligt igen. Här ett axplock med bilder från den gångna veckan.

Temat ”Magi och fantastiska varelser” fick verkligen genomslag i tävlingen och uppvisningen för Barnens karnevalsdrottning, där både klassiska fantasivarelser som drakar och andra vidunder blandats med mer moderna fantasiskapelser som Disney-figurer, Svamp-Bob och gestalter från Trollkarlen från Oz.

Barndrottning-galan är ofta på många sätt mer underhållande än den stora Reina-tävlingen, som i slutändan oftast fokuserar mer på traditionell skönhet och där kostymerna tenderar att bli mer traditionella. Se bara på vinnande Barndrottningen Jennifer de Filippis Moniforte med sin sagoborg.

Vinnaren i årets Karnevalsdrottningsgala för vuxna, Ana Suárez Àlvarez, blev i slutändan av en lång uppvisning en vinnare med en kostym mera som man förväntar sig av en Karnevalsdrottning; flådigt och överdådigt som vanligt, men inget som riktigt stack ut eller direkt anslöt till årets tema för karnevalen.

I övrigt på bilderna syns bland annat Murgas-tävlingar, en väldigt spansk företeelse som är lite svår för oss utlänningar att förstå. I korthet kan man säga att det är politisk satir, där clowner gör narr av politiker, kända personer och aktuella händelser genom långa rim som kan liknas lite vid Hip Hop eller rap-musik.

För att förstå Murgas-uppträdanden måste man både vara virtuos på spanska och även vara väl insatt i den kanariska kulturen, så de flesta svenskar brukar skippa denna del av Karnevalen – men några minuter kan det vara kul att stanna till och beundra de färgglada kostymerna.

Klicka HÄR för att se vimmelbilderna i storformat!

Foto: Promoción de Las Palmas de Grn Canaria


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: