ARC-en invigd.


Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!


Vimmelbilder från invigningen av ARC!

 

Foto: Leif Kempe
Söndagen bjöd på en rolig och underhållande show nere i Sporthamnen i Las Palmas när ARC-tävlingen officiellt inleddes. Evenemanget var ARCs officiella ”kick-off”, och under paraden gick deltagarna med alla sina respektive hemländers flaggor.

Invigningen av ARC är inlednignen på en enda lång folkfest som pågår ända till starten då alla båtarna avgår från Las Palmas , Gran Canaria till Santa Lucia i Karibiska övärlden. Kanarielivs fotograf Leif Kempe var som vanligt på plats och fotograferade folklivet. En av de kaptener Kanarieliv! träffade var Anders LagerbergVictorytoo från Göteborg.

– Vi skall vinna, säger Anders och bjuder in alla läsare att följa resan på sinblogg. (http://www.victorytoo.blogspot.com)

Höjdpunkten för många var ”Dinghie-racet” när deltagarna ägnade sig åt en av de mest kanariska av sporter, nämligen att kasta ”gofio” (rostat majsmjöl) och vatten på varandra! Det var nog tur att de flesta höll sig ganska blöta för gofio och vatten bildar en cementliknande beläggning som är mycket svår att tvätta av när det väl torkat. Alla som deltagit i fiestan ”El Gofio” i Aguimes – där traditionen kommer ifrån – känner väl till detta fenomen…. Men för ARC-deltagarna var det bara att slänga sig i Atlanten och tvätta av sig. Och roligt var det!

(ARC: Atlantic Rally for Cruisers)


Kommentera

%d bloggare gillar detta: