Besök hos konstnär Morgan Andersson i Ulricehamn

I början av maj varje år, har det blivit tradition att anordna ”Konstrundan” i kommunen.
Det betyder att alla etablerade konstnärer öppnar sin ateljé för publiken.
Lördagen den 7 maj var Kanarielivs redaktör på besök hos Morgan Andersson. Det var en strålande vårdag, man skulle kunna säga ”försommardag”, då solen värmde och trädgårdarna blommade och prunkade över allt i stans villaområden.
När man kommer till Morgans adress blir man välkomnade av en blommande trädgård. Fruktträden blommar mot en djupblå himmel och det är redan folk i ateljén som vill se vad Morgan ställer ut.
Hans stora intresse är skulptera svenska småfåglar i naturlig storlek. På en trävägg till vänster om ingången sitter en hel ”fågelskock”, var och en uppsatt på någon gammal träbit som Morgan har hittat ute i naturen. När man kommer in i ateljén, som Morgan byggt själv, är det ett naturligt ljus som flödar in från ett högt fönster vid taket: det blir ett naturligt ljus utan att blända. På väggarna är tavlor och träsnidade fåglar uppsatta på naturlig ögonnivå.
Morgan går med och berättar om tavlorna och fåglarna och gästerna blir glada av att få veta vad som ligger bakom varje konstverk. Det är ofta personliga upplevelser vid olika skeden i livet som inspirerat måleriet och Morgan beskriver det på sitt mjuka och speciella sätt.
Under det lilla numret under varje tavla, som beskrivs i programbladet, sitter det redan en liten röd prick, vilket betyder att saken är såld: Det var många att konstverken som var markerade som ett bevis för att det var flera av besökarna som redan hade köpt det de ville ha.

Gärsdssmyg

Jag hittade en liten Gärdsmyg som kommer att passa hemma hos oss, med tanke på vad redaktörens hustru heter.
Jag tog många bilder under besöket och gjorde ett bildspel av 61 foton.
Klicka på länken här under och sedan på Bildspel, över första lilla bilden till vänster, så startar Spelet. Klicka på tangent F11 så blir det helskärm och mata fram varje bild med högerpilen under stora bilden, så bestämmer du hur länge du vill titta på varje bild och detalj.
Besök Morgans ateljé, Klicka HÄR
Vi önskar Morgan lycka till med sitt ”konstverkande” och vill du, som läser detta, ha kontakt med Morgan, förmedlar vi gärna adress och telefonnummer. Skriv en rad på kommentar, så ordnar vi det.
Text och Foto: Gunnar Forsberg


Comments

  1. anitha svensson says:

    Vilka underbara fåglar! Tavlorna gillade jag också. Visst är det härligt när konstnärer öppnar upp sina hem.

  2. Tack Anitha för din kommentar. Hur tror du att jag kände det som var närvarande med kamera i hand? Underbart: Det kommer nog en uppföljning

Kommentera

%d bloggare gillar detta: