Monumentet på La Puntilla, efter Spanairkraschen, är en skam

Fredagen den 20 maj klockan halv två beskådas monumentet efter de avlidna i Spanairkraschen på flyg JK 5022 Madrid-Gran Canaria.
Man har kallat den för ”El Cubo”, Kuben, för den är en stor fyrkantig kub tillverkad i stål. Man kan räkna 154 borrade hål i Kuben, som ska symbolisera alla de som avled i flygolyckan den 20 agusti 2008.
Monumentet är placerad bortanför Plattan vid La Puntilla, på vidarevägen till El Confital och är på ett område lite bortanför Las Canteras. Materialet, järn, rostar lätt i så nära kontakt med havet och salta vindarna, så utseendet är säkerligen så som konstnärerna, Juan Velázquez och Iván Rodríguez hade tänkt, men…….
Det finns möjligheter att ta sig in i Kuben och det är detta som har retat upp familjerna till de drabbade. Inuti denna kub håller mindre nogräknade ”kissnödiga” och knarkare till, så det stinker om hela anläggningen och rosten sprider sig i hela underredet av Kuben..
Släktingar till de avlidna är indignerade av att ”Kuben” är så vanvårdad och utgör en skam i stället för ett minnesmärke.
Efter flera påtalanden till myndigheterna har det inte hänt något alls och nu tog de kontakt med tidningen Canarias7 för att offentliggöra snusket.
En av representanterna för klagande familjerna, Dieppa, säger: ”detta monument restes som ett minnesmärke efter våra avlidna familjemedlemmar. Då vill det till att monumentet vårdas och inte låter det förfalla, som det är nu. Vi kräver att Las Palmas Stadsförvaltning gör något omgående åt eländet.

Ur Canarias7 / Gunnar Forsberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: