SVENSKA FLAGGANS DAG

En hälsning till våra läsare på svenska nationaldagen.
Kanarielivs redaktion vill påminna alla våra läsare om det fantastiska land vi tillhör och bor i.
När man är ute i världen och ser Svenska flaggan bland andra länders flaggor, blir man varm i hjärtat.
Vi var ute på vårt sommarställe i Västergötland, strax utanför Ulricehamn, och hissade flaggan på min egen handtillverkade flaggstång. Stången är från en liten rak och fin gran som vi tog ner på tomten. Efter att ha kvistat av stammen och hyvlat och slipat den, oljade jag in den med linolja. Det var vackert första sommaren, men efter en vinter blev stången mörk av nedfallet och nu är det dags att måla den vit, men det ska jag göra efter Nationaldagen.
Gerd plockade en bukett försommarblommor som värmer hjärtat. Liljekonvaljer och Styvmorsvioler får representera sommartiden idag med hälsning till er alla ute i Sverige och världen.
Klicka på länken här under och klicka också på tangent F11,  så fylls skärmen med ett otroligt fyrverkeri av dessa två underbara små blommor. Doften får du försöka att minnas och tänka dig.
https://picasaweb.google.com/gunnar.forsberg/BLOMMORPAVARTSOMMARSTALLE?authkey=Gv1sRgCOD3tf6WvuvcVg#slideshow/5614464579851290034
Ha en skön sommar i vårt vackra land, eller just där du befinner dig, om du är i annat land.
Vi återkommer under hela sommaren med nyheter från Kanarieöarna och reportage från det vi ser och är med om.
GLAD SOMMAR!
För Kanarielivs redaktion / Gunnar Forsberg


Comments

 1. Bertil Lenntorp says:

  Gunnar !
  Hamnade på Din sida av en tillfällighet. Sökte en bra bild på vår flagga – den finaste hade Du !

  Läste sedan texten – håller med Dig till 110 %. Kan tillägga att vår nationalsymbol står för 500 år i FRIHET (sedan Gustaf Wasa) och 200 år i FRED (sedan Karl XIV Johan). Av världens alla länder är det bara vi och Schweiz som har samma tur!

  Hälsningar

  Bertil

  PS! Får jag låna Din fina bild på vår flagga ??

  • Tack Bertil för dina rader.
   Givetvis får du använda min bild på svenska flaggan. Det är med stolthet man ser vår svneksa flagga, särskilt i utlandet. Vi har svenskt konsulat här i Las Palmas och svenska flaggan vajar fårn fönstret på 4-de vån. och tas in vid kontorets stängning.
   Välkommen att titta in och bläddra bland alla våra artiklar, snart 1500.
   Bästa hälsningar / red. Gunnar Forsberg

 2. Heej!
  Undrar, precis som Bertil, om det är ok att jag tar flaggan till min blogg? Måste ha den nu, så tar den. Om du inte vill att jag använder den så tar jag bort den sen 🙂

 3. Här på Gran Canaria känner man sig riktigt hemma eftersom Gran Canarias flagga också är blågul, http://fotos.universocanario.com/noticias/ce/f1/b9/38/8225.jpg Hela Kanarieöarnas flagga har samma färger men har adderat ett vitt fält, som representerar snön på Teide, från Tenerifes flagga.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: