OLJEPLATTFORMAR utanför Kanarieöarna?

 

OLJEPLATFORM

Equo varnade idag Spaniens regering om starten av oljeutvinning i vattnen nära Kanarieöarna.
I ett uttalande säger ekolog Pilar Álvarez, chef på Equo listan till kongressen från Las Palmas, att hon har rapporterat att den marockanska regeringen redan beviljat tillstånd för att starta installationen av oljeriggar 50 miles från Fuerteventura och Lanzarote i området mellan Ifni och Tarfaya
Tillstånd för oljeindustrin har tilldelats det Australiska  företaget Tanger Petroleum Limiteds, att inleda borrning av två borrhål under 2012, vilket förklaras på företagets webbplatsen.
Equo kandidaten Álvarez säger:  ”Det är oansvarigt för vår miljö och turistnäringen att förbli inaktiva mot och tillåta oljeutvinning i vattnen runt och i närheten av våra öar , med risk för oljeokatastrof, som skedde nyligen i Mexicogulfen, där det rann ut 800.000 liter olja om dagen i flera veckor. ”
Álvarez tillade att ”vi måste kräva att Marocko ansvarar för en skyddssäkerhet för miljön och garanterar skydd för den marina biologiska mångfalden och säkerställer att ev. skador på skärgårdens naturresurser inte sker samt upprätthåller internationell rätt.”

EQUO Miljökämpar

Vad är Equo?
Vi är en social och politisk rörelse som, efter ett års drift som en stiftelse, har beslutat oss för att delta i de allmänna valen den 20 november 2011.
Equo grundades av en grupp människor som delade en gemensam idé i arbetet för en hållbar miljö och social rättvisa. För närvarande finns vi i de flesta av Spaniens provinser och vi har över 2000 partners och 7000 medlemmar som är en del av Equomunidad.
Equo baserade politisk handling i försvar av hållbarhet, deltagardemokrati och mänskliga rättigheter. Equo har också en annan ekonomisk modell, anpassad till medborgarskap, baserat på en demokratisering av finansinstituten, främja gröna jobb och en progressiv skattereform för att säkerställa kvaliteten på offentliga tjänster.

Ur La Provincia / Gunnar Forsberg   


Kommentera

%d bloggare gillar detta: