Lite kul om en gammal Volvo Amazon Kombi 1967

Amazon mot Ferrari

Makalöst! Supersnabba Ferrari 458 Italia, kan inte rå på en trimmad Volvo Amazon Kombi från 1967. 

Men så är ju Amazonen inte vilken Amazon som helst, utan det är Mattias Vöcks bygge som på Vallåkraträffen 2006 utsågs till ”Sveriges häftigaste Volvo” och därmed fick representera Sverige på styling/tuning-mässan SEMA i Las Vegas senare samma år.
Resten om denna historia kan du läsa om du klickar HÄR .

Dragrace: Volvo Amazon 600 hästar mot Ferrari 458 Italia

Här är en raksträckeduell av det mer sällsynta slaget. På ena sidan har vi supersportbilen Ferrari 458 Italia, på andra har vi… Volvo Amazon Kombi!
Klicka på länken här nedan så ser du en film från tävlingen.

http://www.teknikensvarld.se/2011/11/13/25503/dragrace-volvo-amazon-mot-ferrari-458-italia/

Kanarielivs redaktör hade 1964 en Amazon 1963 , med B18 motor, mycket snabb och varvvillig, upp till nästan övervarv, så den var bra att trimma.
Jag körde samma år en gång från Stockholm till Södertälje när en Chevrolet körde om mig. Jag körde upp bakom honom och hetsade honom genom att blinka för att han skulle släppa förbi mig, men han bara ökade. När vi i en liten nedförslut, vid Vårbergs läskfabrik, var uppe i 185 km/tim gick han ifrån mig och jag släppte taget, för snart var vi framme vid avtagsvägen till Södertälje.

Dagen efter, när jag skulle tillbaka till Stockholm, lyste oljelampan. Jag körde in på närmaste mack och upptäckte att oljetrycket hade sprängt packningen i oljefiltret. Det kunde ha gått illa, men jag klarade min kära Amazon den gången. Trevligt minne ändå. Man kände sig som ”Karlsson på Taket” fast i en Amazon.
Redaktör: Gunnar Forsberg. Länkar och Foto: Expressen.se 


Comments

  1. Men aj aj aj Gunnar, det är en svår försyndelse Du bekänner! Lite avis blir jag ty tre år senare åkte jag fast för fortkörning när jag körde bara i 100 på bonnvischan mitt i natten. Det hade tyvärr just blivit högertrafik och det var 70 km/tim på landsväg som gällde i tre månader över hela landet. Men farbror polisen var snäll. Han skrev rapporten med någon fiffig formulering så att jag skulle klara mig undan med böter 🙂 Det uppskattades av en fattig student.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: