Utflyktsvimmel nr. 1

Att göra en utflykt på Gran Canaria kan bli en stor upplevelse om man planerar väl och vet var man ska göra stopp.
 Några svenskar hyrde en bil och tog en tur till ett antal platser på vår ö.
ARINAGA, (den första anhalten i bildspelet) ligger ute vid den östra kusten en bit söder om Las Palmas. På bilderna kan man se lite olika kulturella alster: Svårt att se vad det föreställer, men med lite fantasi kan man tänka sig en del.
Palmitos Park, som eldhärjades för några år sedan, är uppbyggd igen och har fått nya uppleveler. Värt att stanna till och gå runt och titta.
Vattensamlingar, som här kallas Embalce, besöktes också. Embalce de Ayagaure är en vattenreservoar, som det finns lite överallt på ön. Man måste ta till vara på regnvatten, så att det inte rinner ut i havet.
Trädgårdsingenjör Ingemar Anderssons trädgårdsodlingar är sevärda. Inför julen hade han tusentals uppdrivna Julblommor i flera färger, som ska distribueras till kommuner och privatpersoner för att pryda planteringar och trädgårdar.
En mäktig bananblomma fångade Leif med sin kamera. Märkliga naturunder!
En kopp kaffe i Svenska kyrkans café i San Agustin satt fint vid stoppet där.
Puerto Rico med sin två – tre dalar och alla hus och byggnader som klättrar upp på sluttningarna, är ett skådespel. Man kan undra om det kan vara bra att tota ihop så mycket på en så liten yta? En liten strand, eller playa – som det heter på spanska, finns även där och strandstolar förstås.Puerto de Mogan
Lite längre bort, på den sydliga kusten finner man Puerto de Mogán. Det är mycket vackert och trvligt att strosa runt kring hamnen och kajerna. Den trevliga småbåtshamnen (det är inte bara små båtar där, för annars skulle man inte våga sig ut på öppna havet) och blommorna på och runt husen och kanalerna. Ojojoj vad vackert.
Där slutar berättelsen om denna utflykt. Ta gärna efter och gör den turen. Glöm inte att ta med kameran, så du får minnena med dig hem.
Tack Leif för vackra bilder och guidening.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat.
Text: Gunnar Forsberg Foto: Leif Kempe


Kommentera

%d bloggare gillar detta: