Felaktig reklam om Canarias på turistmässa i Holland

Sedan när ligger Anfi Resort på Tenerife? 
Varför är det alltid fel i turistinformationen med främjande fördelar för samma ö och skador för GranCanaria?
Så står det i tidningen Canarias7.

ANFI del Mar, Patalavaca, GC

Dessa två frågor ställs angående publiceringen av Turespañas, statlig turistmyndighet, på den holländska marknaden. Det är med en bild på stranden, i närheten av anläggningen Anfi med mycket ”hög status”.
Allt detta ligger i Mogáns kommun på Gran Canaria, och inte som det framgår av texten  att stranden och anläggningen finns på Teneriffa.

Efter upptäckten på Anfi av felet, i likhet med andra nationella publikationer, larmades Cabildo på Gran Canaria, som redan har varit i kontakt med den spanska turistbyrån i Haag för att rätta till felet.
Efter publiceringen av denna rapport har Canarias7, genom officiella källor meddelat Turespaña att placeringen av Anfiresort Teneriffa är galet och måste ändras i alla broschyrer och reklammaterial.
Svaret från Turespaña är att en journalist i Holland fått uppdraget att skriva materialet på holländska och hennes företag hade beställt uppgifter för publikationen som blivit fel, och ingen hade koll på detaljerna i upfterna som användes.
Samma källor uppger att Turespaña har lovat åtgärda felet.
Kanarielivs kommentar:
Kanarieöarna är det största turistmålet i Spanien och man bevakar sina positioner för att inte bli missförstådd och hamna i bakvatten.
Turismminister Soria kommer från Gran Canaria och har stort intresse av att stödja turistindusrin på ”sin ö”.Uppgifter från olika källor och Canarias7 / Gunnar Forsberg

Läs också  Skandinaviska klubben på trädgårdsutflykt.

Comments

  1. Det är inte första gången det blir fel. Jag minns att jag för några år sedan såg turistreklam där El Dedo de Diós (http://sv.wikipedia.org/wiki/Dedo_de_Dios) placerades på Tenerife. Grancanarier, ”folk på gatan”, blir mäkta förgrymmade över de här tilltagen av chicharreros (Tenerife-bor) och det kan man kanske förstå. Vi får väl börja börja placera Teide vid Roque Nublo (på Gran Canaria) som hämnd.

Speak Your Mind

*