Felaktig reklam om Canarias på turistmässa i Holland

Sedan när ligger Anfi Resort på Tenerife? 
Varför är det alltid fel i turistinformationen med främjande fördelar för samma ö och skador för GranCanaria?
Så står det i tidningen Canarias7.

ANFI del Mar, Patalavaca, GC

Dessa två frågor ställs angående publiceringen av Turespañas, statlig turistmyndighet, på den holländska marknaden. Det är med en bild på stranden, i närheten av anläggningen Anfi med mycket ”hög status”.
Allt detta ligger i Mogáns kommun på Gran Canaria, och inte som det framgår av texten  att stranden och anläggningen finns på Teneriffa.

Efter upptäckten på Anfi av felet, i likhet med andra nationella publikationer, larmades Cabildo på Gran Canaria, som redan har varit i kontakt med den spanska turistbyrån i Haag för att rätta till felet.
Efter publiceringen av denna rapport har Canarias7, genom officiella källor meddelat Turespaña att placeringen av Anfiresort Teneriffa är galet och måste ändras i alla broschyrer och reklammaterial.
Svaret från Turespaña är att en journalist i Holland fått uppdraget att skriva materialet på holländska och hennes företag hade beställt uppgifter för publikationen som blivit fel, och ingen hade koll på detaljerna i upfterna som användes.
Samma källor uppger att Turespaña har lovat åtgärda felet.
Kanarielivs kommentar:
Kanarieöarna är det största turistmålet i Spanien och man bevakar sina positioner för att inte bli missförstådd och hamna i bakvatten.
Turismminister Soria kommer från Gran Canaria och har stort intresse av att stödja turistindusrin på ”sin ö”.Uppgifter från olika källor och Canarias7 / Gunnar Forsberg


Comments

  1. Det är inte första gången det blir fel. Jag minns att jag för några år sedan såg turistreklam där El Dedo de Diós (http://sv.wikipedia.org/wiki/Dedo_de_Dios) placerades på Tenerife. Grancanarier, ”folk på gatan”, blir mäkta förgrymmade över de här tilltagen av chicharreros (Tenerife-bor) och det kan man kanske förstå. Vi får väl börja börja placera Teide vid Roque Nublo (på Gran Canaria) som hämnd.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: