Tips på utflykter på egen hand på Gran Canaria 1

Egna utflykter med buss från Las Palmas

G CANARIA m orter

Gran Canaria är en vacker ö som är värd att utforska. Om man bor i Las Palmas kan man göra många trevliga utflykter med buss både söderut och längs med den norra kusten.
Bolaget som kör bussarna på ön heter Global. Det finns två busstidtabeller, en för norra delen och en för södra delen av ön. Enklast är att gå till någon av de två turistbyråerna i Las Palmas. De finns i en kiosk vid Catalinaparken och i en på Las Canteraslite norr om hotell Reina Isabel. Tidtabellerna finns också på bussbolagets hemsida, www.globalsu.net.

Globalbuss

Ta med en guidebok, t ex Rough Guide DIRECTIONS Gran Canaria (på engelska) eller TOP10 Gran Canaria (på svenska eller engelska) och glöm inte en bra karta över ön.
En del bussar utgår från stationen Santa Catalina. Den ligger under den öppna platsen mellan Catalinaparken och El Muelle köpcenter. Övriga bussar utgår från San Telmo dvs. den stora stationen i södra delen av staden där Trianagatan börjar. Den ligger mellan San Telmo-parken och trafikleden utmed havet.
Biljett köper man av chauffören på bussen. Om vederbörande inte förstår Dig så använd kartan och peka på orten dit Du vill åka!

Välj ut en lämplig tur och åk på en strövtågsresa med öppna sinnen. Du kommer, kanske liksom jag, förundras över hur det kan finnas jobb för så många jurister ute i byarna eller hur alla små livsmedelsaffärer kan överleva? Det är också fantastiskt att det finns så vacker natur med höga berg och djupa dalar bara några mil från Las Palmas.
Jag återkommer med tips vart och hur man kan åka. Global busstidtabeller KLICKA HÄR
Skrivet av Karin Forsberg,
kusin med Gunnar vid redaktionen i Las Palmas. 


Kommentera

%d bloggare gillar detta: