Norsk kvinna utsatt för sexövergrepp på semesterort på Lanzarote

Högsta Domstolen, för de Kanariska öarna i Las Palmas, har dömt en man till sex års fängelse som i mars 2008 utsatte en norsk kvinna för sexuella övergrepp. Ett norskt par var turister på Lanzarote.
Kvinnan var där med sin man men befann sig ensam i lägenheten då en inkräktare tog sin in.

Den åtalade, GD ROSENDO,nekar till att han gjort sig skyldig till övergrepp, eftersom kvinnan var med på hans närmande. Kvinnan låg och sov ensam i sin lägenhet, då den främmande mannen smög sig in i lägenheten.
Kvinnan gjorde motstånd och det uppstod en brottningskamp som lämnade blåmärken på kvinnans kropp.
Den åtalades försvarare menade att märkena på kroppen hade uppstått då maken plötsligt kom in och fick se vad som försiggick och ”gav sig på kvinnan”.
Åklagaren påtalade att kvinnan skrikit så att maken uppmärksammat det från ett rum intill där han befann sig med några vänner. Grannarna och maken kom inspringande och övermannade den objudne gästen och höll honom kvar till dess Guardia Civil anlände och tog hand om inkräktaren.

Domstolen har ålagt den tilltalade, GD Rosendo, böter på 270 euro, för skador och värk hon ådrog sig då mannen angrep henne på armar och bäcken efter att hon vaknade av att angriparen våldförde sig på henne. Han måste betala ytterligare 3.200 euro för psykiskt lidande.

Händelsen var i mars 2008 och ärendet har fördröjts av olika anledning tills Högsta Domstolen avgjorde ärendet och avkunnade den slutliga domen.
Domen betraktas som ”absurd och irrationell” enligt försvararen, som försökte relatera till en flygläkares uttalande om skador på offret som en påstådd handgemäng som hade med hennes man att göra,  då kvinnan försökte undvika att maken skulle misshandla svaranden.
Åklagaren hade begärt fängelsestraff på sju år för brottet ”sexuellt utnyttjande” och en 600 euro för brottet misshandel, samt skadestånd till den utsatta 3000 euro för moraliska skador.

Försvaret begärde frikännandet av den anklagade, som suttit häktad för dessa händelser mellan 6 och 7 mars 2008 och mellan 25 och 26 december 2011. Det blev inte så.

Ur Canarias7 / Gunnar Forsberg 


Kommentera

%d bloggare gillar detta: