Kungahuset mötte Spaniens landslag i fotboll

 

Kungen tar emot Landslaget.   foto EFE

Kungen sade uppmuntrande ord i måndags till spanska fotbollen att fortsätta sin goda ”väg” och att med sin seger: ”har ni gett glädje till hela Spanien.”

Kungen, Don Juan Carlos, Kronprins Felipe och kronprinsessan Leticia med sina två barn, och prinsessan Elena tog denna eftermiddag emot det spanska fotbollslaget på Zarzuela Palace.
De kom under ledning av tränaren Vicente Del Bosque, samt utbildningsministern, José Ignacio Wert, och ordförande för spanska fotbollsförbundet, Angel María Villar. och ordförande i Sportrådet Miguel Cardinal.

Efter hälsning på alla medlemmar i teamet, som i går kväll utropades Europamästare i Kiev, träffade kungen, prinsen och prinsessan, som hade kommit till trädgården i palatset för familjefoto.

Don Juan Carlos talade till mästarna, som anlände till Zarzuela, ca en timme sent på schemat, att det spanska folket är stolta över laget ”inte bara att ni vunnit”, men ”om man är bra personligen är man bra som ett team också. ”

Casillas, lagkapten och lagets man, gav en skjorta till Kungen. På skjortan, med nummer 1 på ryggen och namnet på monarken, hade alla spelare undertecknat sina namn.

Ur tidningen La Provincia / Gunnar Forsberg


Kommentera

%d bloggare gillar detta: