Fallet BRETÓN och familjens försvunna barn.

 

Försvunna Ruth 6 år

De senaste dagarna har tidningar och andra

Försvunna José 2 år

media rapporterat om  ”fallet Bretón”,
fadern, Bretón, som var ute i en park med barnen i staden Córdoba, med  Ruth, 6 och José, 2. Barnen försvann och har hittills inte återfunnits.

Den förtvivlade modern har på egen hand och kostnad sökt och forskat och har nu med hjälp av expertis funnit och analyserat benresterna och funnit att det var barnskelett i trädgården och inte ben efter en gnagare, som första undersökningen påstod.

Den tidigare rapporten från dåvarande rättsantropologen är en upprörande skandal.
Man kommer att kunna DNA-bestämma benresterna och modern hoppas att det är resterna efter hennes barn, för att kunna avsluta den fruktansvärda förtvivlan hon haft sedan barnen försvann.
Alla som har egna barn kan kanske sätta sig in i situationen att bli av med sina båda barn utan att veta var dom tagit vägen.
Man tror att det kan vara fadern som har tagit livet av barnen och grävt ner resterna i familjens trädgård. Fortsatta undersökningar kommer att fastställa hur det ligger till.
Ur spanska tidningar och media / Gunnar Forsberg 


Comments

  1. Vill nyansera detta en del. Fallet tas inte ”upp igen”, arbete har hela tiden pågått.
    Det är inte säkert att DNA-bestämning kan ske. Det är alltid svårt när en kropp kremerats i över 800 graders värme (fadern hade byggt ell litet krematorium för att få upp temperaturen). Speciellt svårt med barn vars tänder är mycket mindre än vuxnas och alltså skyddar sitt DNA mycket sämre. Men eftersom auktoriteter inom rättsantropologi fastslagit likens ålder till 6 och 2 år (Ruth och Joses ålder) så är saken i alla fall helt klar. Bretón kommer att vara chanslös inför en jury och har att se fram emot 40 år i fängelse, i praktiken livstid.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: