Myndigheterna meddelar gripanden av misstänkta pyromaner på La Gomera

La Gomera brinner

Guardia Civil meddelar att de har hittat möjliga ansvariga för den fruktansvärda branden på La Gomera. som ödelagt 10 % av öns areal.
Delegerade  representanten för Regeringen, María del Carmen Hernández, säger att man har arresterat och förhört några  som kan vara ansvariga för den fasansfulla  branden som skördat så mycket i sin väg.

Runt 5000 människor, mer än 1/4 av öns befolkning, är nu evakuerade från sina hem.
Evakuering från Valle Gran Rey pågår havsvägen. Myndigheterna har hyrt en passagerarfärja för att genomföra evakueringen. Många människor trotsar evakueringen varför branden kan komma att kräva många människoliv. Rapporter säger att kvarvarande chockade irrar omkring i området.
Många hem har brunnit ner när runt 1/4 av öns yta nu eldhärjats.
Det är inte bara på Gomera det brinner. På Tenerife brinner det ockå. Liksom på fastlandet. I Alicante har ett par brandmän tragiskt avlidit under det livsfarliga släckningsarbetet.
Ska man klara att släcka  bränderna? Ska våra vackra öar brinna ner till grunden?, frågar sig befolkningen.
Svårt att förstå hur det ska kunna gå att hindra elden från att ta ny fart.
H.Gustavsson och Gunnar Forsberg, Kanarielivs redaktion.


Comments

  1. Mari Carmen Hernández meddela först att man anhållit ett antal personer. Civilgardet protesterade och sade att så inte alls är fallet.

    Det verkar helt enkelt som om Hernández inte begriper skillnaden mellan arrestering (gripande) och anhållande. Men hon är ju bara motsvarande svensk landshövding på Kanarieöarna och på sådana får man väl inte ställa några krav?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: