Fotogalleri – Förtjusande Gran Canaria: Sevärdheter runt hela ön

Gran Canaria, ”Den förtjusande ön, har vi kallat detta inslag.

GC0601Under alla år som Leif Kempe bott på Gran Canaria, har han dokumenterat ön in i minsta detalj. Ändå finns det troligtvis områden och detaljer som fortfarande behöver upptäckas.

Denna gång är det en blandning av folk och blommor på utflykter. Besök på vägen mellan Las Palmas, Teror, Firgas– ”la aldea del agua”, (Vattenbyn), Las Cumbres, (Höjderna) med de stora vidderna och bergstopparna Bentayga, bl.a.

Insekterna frodas i vårens blommande buskar och träd. Tempelblomman, som ser ut GC0606som om den vore av porslin, så fint formad av dess skapare.
Snabbt hamnar man på öns södra del, efter att ha sett alla möjliga bergsformationer.
Vid havet på södra Gran Canaria, finns Playa de los Amadores (De älskandes strand)
Det är en vacker, ganska nybyggd del av södern, mellan Puerto Rico och Puerto Mogán.

AMADORESStranden är anlagd och enligt uppgift har strandmaterialet, ( krossade vita snäckor från Västindiska öarna). Det blir mycket vackert när solen lyser och himlen är blå, Då blir färgen på vattnet ljust turkosblå. Den långa stranden är bred så att det får plats  med ett par tusen solstolar till uthyrning.
Folk reser från Las Palmas för att få vara en dag på denna plats, på stranden, i vattnet och äta medtagen mat i picknick-korg eller utnyttja de många restaurangerna på området.
En liten raritet är att en gata är uppkallad efter den svenska ministern Anna Lind, som också har en staty i grönområdet vid rondellen på infarten till stranden och parkeringarna.
Undertecknad var med vid invigningen av statyn för flera år sedan.TRÄBALKONG TEROR

Mercadillo i Teror, Träbalkongerna i samma stad, inte att förglömma. De smala gränderna i Teror är pittoreska att promenera på och är man sugen på något att äta finns det små kvartersrestauranger där man kan få både mat och dricka.
Vimlet idag innehåller också inslag från Carnevalen i Las Palmas och Påsk-processionerna som en mycket viktig del av det religiösa katolska arvet. Det är även ett kulturellt inslag.
Avslutningen på bildspelet är en Blå blomma som Leif kanske är ensam om att ha fångat. Är det någon som vet vad den heter, vore vi på redaktionen tacksamma för att få besked.
SURFING
Havsstränderna passar väl till surfing. Under året går det flera tävlingar för surfing, då specialister kommer från många länder för att vara med och tävla i de härliga vågorna på Gran Canarias kuster.
”Vår Ö” är en minikontinent med så mycket att upptäcka.
Hoppas du får en trevlig stund bland de många bilderna.

Klicka HÄR för att se bildspelet i storformat!

Text: Gunnar Forsberg Foto: Leif Kempe

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: