Höst-Jazz i Las Palmas

Kurt_Rosenwinkel

Kurt_Rosenwinkel

Internationella stjärnor som jazz-gitarristen Kurt Rosenwinkel, Ulf WAKENIUS, Madeleine Peyroux, sångare och pianist, duon Omar Sosa och Paolo Fresu trumpet,
samlas på Höstens Jazzfestival, tillägnad denna musikstil, i Las Palmas på Gran Canaria .

En festival som kallas Höst-Jazz , som är dess fjärde upplaga , kommer att erbjuda totalt sex konserter schemalagda mellan 8 November  och 13 December blir ” en lyxfestival ”,  förklarade på onsdagen, i sin presentation av kommunalrådet för kultur i

Ulf_Wakenius_svensk_Jazz-gitarrist

Ulf_Wakenius_svensk_Jazz-gitarrist

huvudstaden, Maria Isabel Garcia Bolta.

Borgmästaren betonade att det var viktigt att ha en plan och det är resultatet av ett samarbete av Kommunfullmäktige och Cabildo på Gran Canaria, den autonoma regeringen och det lokala Las Palmas Universitet.

Hörsalen i akademiska institution är värd till den första konserten av Höst-Jazz , den 8 November, som många menar att den är den bästa, det Kurt Rosenwinkel New Quartet , en uppsättning som ” är önskad av många festivaler ”, enligt uppgift från vicerektorn för kultur , Isabel Pascua.

Enlig omslaget på tidningen ” Downbeat ” i juni förra året, intygas att Rosenwinkel, som aldrig hade spelat förut på Kanarieöarna, ”kommer att bli en fest”, så denna festival kommer” en dröm” gå i uppfyllelse.

Madeleine Peyroux är nästa stjärna på affischen , med en konsert som kommer att presentera sitt senaste verk , en sammanställning av hitlåtar från artister som Ray Charles , Buddy Holly och Leonard Cohen, bl.a. under titeln ” The Blue Room ” , den 16 november i Cuyas teatern , under Cabildo.

Den 23 november och Auditorio Alfredo Kraus vara jazz fusion Omar Sosa och Paolo Fresu.

I en annan teatersal, erbjuder festivalen Teatro Perez Galdos , kan ses den 5 decemberThe Guitar Conference Band , bestående gitarrer Philip Catherine , Christian Escoudé , Ulf Wakenius och Mark Whitfield , åtföljd på orgel Phil Wilkinson och batteri Alvin Queen .

Dessförinnan , den 28 november , kommer den autonoma regeringens Teatro Guiniguada vara värd för kanske den starkaste presentationen –  Canary jazz , Jazz Coming , som leds av gitarristen Nestor Garcia och saxofonisten Juan Antonio Martín och med en repertoar av låtar , plus nya versioner .

Jazz OTOÑO 2013 kommer att stänga den 13 december med ytterligare en planerad konsert på Auditorio Alfredo Kraus och  huvudpersonen är lokala pianisten David Quevedo , som bildar trio med Carlos Meneses och Jose Victor Gonzalez .

Alla de affischnamnen bildar en enda mening ” det är tur för oss att finnas i Las Palmas på Gran Canaria ” , för att citera Garcia Isabel Bolta med stöd av Isabel Pascua , som också betonade att många andra städer i Spanien skulle vilja ha frmånen av sådana artister som vi fått tag i, och , framför allt de priser till vilka  biljetterna säljs för att få vara med på detta JAZZ-fyrverkeri på ön .

Priserna varierar vanligtvis mellan 15 och 30 euros, sa  Kulturcoordinator för Cabildo , Larry Alvarez .

Klicka på länkarna för att se Ulf på film:
http://www.youtube.com/watch?v=XO1_etOi4ec
http://www.youtube.com/watch?v=-i6puq4I13s

http://www.youtube.com/watch?v=8MIlOE1GkgA

Ulf Wakenius, född 16 april 1958 i Halmstad, är en svensk jazzmusiker, gitarr.
Han var medlem i Oscar Petersons
kvartett från 1997. Ulf Wakenius har bland annat spelat med flera egna band.


Text: ur Canarias7, Gunnar Forsberg; Foto: WIKIPEDIA fria, och film Youtube.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: