SISTA FEM DAGARNA, FÖR BIBLIOTEKET i Las Palmas.

Högsta Domstolen i Las Palmas har kommit med slutligt besked: Byggnaden ska rivas!

03090358bDen ståtliga byggnaden vid San Telmo-parken, som inrymmer Statsbiblioteket, har fått dödsdomen. Byggnaden fick felaktigt byggnadslov för ett antal år sedan och överklaganden med inlagor, etc, har fördröjt ärendet till nu.
I veckan som gick kom den slutliga domen: Byggnaden, som har kommit till på ett felaktigt sätt, ska enligt lag, RIVAS.

Las Palmas stad har 5 dagar på sig att tillföra något ytterligare bevis för att beslutet är felaktigt, annars verkställs rivningen, meddelar Högsta domstolen presstalesman.

Enligt anmälarna byggdes biblioteksbyggnaden av Staten 1997 med en ogiltig licens/bygglov.
Alla dessa åt har gått med flera som klagat och skrivit till myndigheterna och påtalat fel, men inget har förändrats och verksamheten i Biblioteket har fortsatt som vanligt till dags dato.
Nu har ”Motparten” lyckats, genom skickliga advokater, genomföra det man befarat länge. Det fantastiska biblioteket ska rivas, för att statsapparaten 1997 missade någon detalj i ansökan om byggnadslov.

Det är obegripligt att rättvisa ska skipas på detta sätt. 
Nu har Las Palmas Stad från måndag, 5 arbetsdagar på sig att komma in med ytterligare motbevis, som inte funnits med i handlingarna tidigare, för att slippa sätta grävmaskinerna att riva den fina byggnaden.

Kanarielivs Kommentar:
Obegripligt att rättvisan har rätt att förstöra så mycket för att bevisa ett fel som gjordes 1997, för 17 år sedan. Ibland är Rättvisan Orättvis!!!

Uppgifter ur Tidn. Canarias7 / Gunnar Forsberg; Foto: Kanarieliv / Leif Kempe


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: