Ta en tur till grannön Lanzarote!

Har man sitt vinterboende eller är på långsemester på Gran Canaria,
blir man kanske nyfiken även på de andra öarna inom regionen. 2015-03-20 07.14.34
Den första att besöka brukar oftast bli Tenerife, men jag vill gärna föreslå Lanzarote som ett annat bra alternativ.
För bara 150 Euro/pers. så kan du/ni åka med flygbolaget 2015-03-20 07.15.45Binter (35 min) och tre-nätters boende, till huvudstaden Arrecife eller mysiga Puerto del Carmen.

Förvånansvärt mycket att se på några dagar, och det är lämpligt att lägga en dag på norra halvan och den andra på syd-sidan.

Ett måste är att besöka utsiktsplatsen Mirador del Rio med en fantastisk vy över den vackra ön La Graciosa, som även kan besökas med färja. Hela norra delen präglas också av konstnären Cesar Manriques skapelser, vars livsfilosofi var att leva i ”ett med naturen”.
DAMERNAFörutom hans hem, bör man besöka ett av Cesars Manriques livsverk som ”Jameos del Agua”, en grotta med lavatunnlar och auditorium.

Vulkanutbrottet runt 1730 ligger till grund för den mäktiga 2015-03-22 14.19.31Nationalparken Timanfaya (som ett Månlandskap), där man fortfarande kan se förödelsen av utbrottet för knappt trehundra år sedan, samt många experiment som visar hur varmt det fortfarande är från den halvaktiva vulkanen.

ÅNGA ur marken

400 grader C ånga ur marken

I Syd finns även sevärdheter som saltvattenbassängerna ”Janubio” och en gammaldags marknad i Playa Blanca. Finns tid över, kan man även göra en båtutflykt till Fuerteventura över dagen. 

Korta avstånd mellan sevärdheterna, smidigt och lätt att hyra bil och riskUtsikt fr Mirador mot LA GRACIOSA att bli lite förälskad i ön. Från flygplatsen bara en mil och 10 Euro med Taxi till både Arrecife (lungt) och Puerto del Carmen (livligt). Från Puerto del Carmen finns det dessutom ”Skandinaviska Utfärder” för en billig penning (t.ex; Nationalparken Timanfaya för bara 8 Euro).

 Om Tenerife är den ”Gröna Ön”, är Lanzarote, ”Eldens Ö” !

Text och Foto av Christer Bergström. Red. G Forsberg, Kanarielivs Arkiv


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: