Kanarieliv blir del av ”ST-familjen” – Samannonsera i hela Spanien!

mittbanner-v2

 

Tjuren är symbol för Spanien, och även logotyp för "ST-familjens portaler, CostadelSol.st, Costablanca.st samt Kanarieliv!/Canaria.st.

Tjuren är symbol för Spanien, och även logotyp för ”ST-familjens portaler, CostadelSol.st, Costablanca.st samt Kanarieliv!/Canaria.st.

Tre svensk-spanska portaler samlas nu med information om Kanarieöarna och hela Spanien!

Kanarieliv! ingår numera i ”ST-familjen” tillsammans med nyhetsportlerna på Costa del Sol och Costa Blanca på spanska fastlandet.För våra läsares del kommer detta att innebära att vi tidvis kommer att spegla nyheter och restips från våra ”systerportaler” ”Costablanca.st och Costadelsol.st, belägna i ”svenskbygderna” på södra delen av spanska fastlandet. För våra annonsörer innebär samarbetet att det nu går att annonsera i hela Spanien med fördelaktiga paketpris!

Stefan Jutbo, ägare av nyhetsportalen Costadelsol.st, är mäklare, fd ingenjör och älskar att fara omkring i Spanien på motorcykel.

Stefan Jutbo, ägare av nyhetsportalen Costadelsol.st, är mäklare, fd ingenjör och älskar att fara omkring i Spanien på motorcykel.

För en tid sedan har många läsare säkert upptäckt att vi fått en ny logga i sidhuvudet uppe till höger, den spanska tjuren med texten ”Canaria.st”. Detta är vårt nya domännamn för samarbetet med de övriga svensk-spanska nyhetsportalerna inom ”ST-familjen, på Costa Blanca och spanska Solkusten. Dessa två portaler drivs idag av Stefan Jutbo och Dan Andersson, två duktiga mäklare och internetpublicister som varit med och publicerat svenska nyheter i Spanien i snart två decennier.

Dan Andersson, ägare till svenska nyhetsportalen Costablanca.st, är mäklare och markadsförare.

Dan Andersson, ägare till svenska nyhetsportalen Costablanca.st, är mäklare och markadsförare.

Lite historia om www.costadelsol.st:

På hösten 1998 ringde nu framlidne journalisten Jan-Eje Lyrefelt till Stefan Jutbo, dataingenjör, som vid det tillfället var i svampskogen i Sverige.

Jan-Eje hade fått en idé om att starta en nyhetssajt om Spanien på Internet, och han undrade om Stefan kunde sköta tekniken och bygga hemsidan.

– Inga problem, blev svaret från Stefan, som snabbt inhandlade nybörjarboken ”HTML för Dummies…”

Tossa del MarDen 15 november 1998 sjösatte Jan-Eje och Stefan tillsammans med Spanienexperten Sven F. Källström projektet www.spanien.just.nu som redan från början var innehållsrik med information och nyheter om Spanien och Costa del Sol. Den webbsidan blev snabbt populär och välbesökt då portalerna var lite av pionjärer på området. Lite svårare var det med företagarintresset då Internet på den tiden var lite skamfilat, efter att den s.k. IT-bubblan spruckit i början på 90-talet.

Alla trodde dock stenhårt på projektet och vi jobbade på mer eller mindre ideellt de första åren. År 2000 startade vi ett samarbete med Svenska Internet Portaler AB och bytte namn till www.costadelsol.st samtidigt som www.costablanca.st invigdes.

Numer står  www.costadelsol.st på egna ben och vi som jobbar med portalen är pionjären Stefan Jutbo som håller skutan på rätt kurs, Hans Sjölund, skribent och som ingift med en spanjorska från Solkusten har koll på det mesta i Spanien, därutöver ett antal frilansare och förstås ett säljarteam. Vi har också ett nära samarbete med företaget Webdesign Costa del Sol S.L. som sköter tekniska driften, underhåll och utveckling i den absolut modernaste miljön av programvaror.

Idag är vi den naturliga knutpunkten till Solkusten och har genom åren hjälpt många nöjda till rätta bl.a. med fastighetsköp där vi ser till att det blir rätt hela vägen. Se vår bostadsguide här:

Framtiden:

Vi ska utveckla vårt samarbete inom ST-familjen och ta del av varandras fördelar och bli en familj för hela Spanien.

Vi ska sammanställa alla frågor vi fått om Costa del Sol och göra en avdelning ”Fråga oss” där alla är välkomna med frågor om stort som smått, tillsvidare går det naturligtvis bra att maila oss, det vi inte vet tar vi reda på genom det stora kontaktnät vi skapat under alla år. Radannonser står också på önskelistan. Vi är även lyhörda om önskemål från alla våra besökare, så fortsätt höra av er!

Lite historia om Kanarieliv! / Canaria.st:

Björn Ulfsson grundade Kanarieliv / Canaria.st redan 2006, och fick snart tillskott på reaktionen av fotograf Leif Kempe och Gunnar Forsberg.

Björn Ulfsson grundade Kanarieliv / Canaria.st redan 2006, och fick snart tillskott på reaktionen av fotograf Leif Kempe och Gunnar Forsberg.

Den svenska redaktionen på Gran Canaria startade redan 200o. Då var det fd teknikjournalisten och radioteknikern Bengt Björnekärr som skrev, och fd Sveriges Radio-medarbetaren Leif Kempe som fotograferade,även då på en tidigare version av en portal inom ”ST-concernen”.

Fotograf Leif Kempe har glatt Gran Canarias svenska   "vinterflyttfåglar" med fina bilder från öarna i 15 år.

Fotograf Leif Kempe har glatt Gran Canarias svenska
”vinterflyttfåglar” med fina bilder från öarna i 15 år.

Redan 2004 kom filmaren, journalisten och publicisten Björn Ulfsson in i bilden som tillfällig medarbetare, fotograf och skribent.  Efter ett antal försäljningar av den tidigare portalen förändrades innehållet gradvis under åren 2005 och 2006, då Bengt Björnekärr lämnade nyhetsskrivandet. Då ville Björn starta en egen portal, återigen mera fokuserad på nyheter, och Kanarieliv! grundades på hösten 2006. Strax därefter kom fotograf  Leif Kempe över till den nya portalen och 2010 fick Kanarieliv! även tillskott av fd säljaren och musikpastorn Gunnar Forsberg,  som varit skribent och redaktör sedan dess.

Pelle Petersson interjuvas av Gunnar Forsberg

Gunnar Forsberg, th i bild, har varit Kanarielivs redaktör och skribent sedan 2011.

Under vintern 2014-2015 påbörjades diskussioner om att starta ett samarbete mellan portalerna på spanska fastlandet, och i maj 2015 införlivades Kanarieliv! i ST-familjen med det parallella domännamnet Canaria.st.

Nu när vi blir Canaria.st vidgar vi därmed bevakningsområdet till att på sikt omfatta hela regionen Kanarieöarna.

Bengt Björnekärr var pionjär när det gäller internetpublicering på Gran Canaria. Hans första portal startade redan 2000.

Bengt Björnekärr var pionjär när det gäller internetpublicering på Gran Canaria. Hans första portal startade redan 2000.

Kanarieliv! är en gemenskap där läsarna uppmuntras att vara med och skriva och ta bilder. Vi får ofta tillskott av duktiga tillfälliga skribenter som Karin Bertilsson, Inger Sultan, Berne Wilhelmsson, Bengt Björnekärr och många fler.

Vi på Kanarieliv! / Canaria.st vill gärna att fler läsare delar med sig av sina bilder, historier och smultonställen på Kanarieöarna!

 

 

Kontakta oss gärna här:

www.costadelsol.st                  www.costablanca.st                                  www.canaria.st

Mail: [email protected]       Mail: [email protected]                      Mail: [email protected]

Tel: +34 659 66 45 67             +34 693 789 328                                      +46-8-559 230 39

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: