NORWEGIAN börjar trafik inom Spanien

Norwegian ger sig in på den spanska inrikesmarknaden i höst
NORWEGIAN Dreamlineroch börjar konkurrera med lågprisflygbolag som Ryanair, Iberia- Express och Vueling. För första gången lanserar bolaget inrikesflyg i Spanien från de spanska storstäderna Madrid, Barcelona och Málaga till Kanarieöarna.

Från och med oktober erbjuder Norwegian sju inrikeslinjer mellan spanska fastlandet och Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura med totalt 56 flyg i veckan. De nya linjerna ger flera möjligheter att kombinera resmål i Spanien skriver företaget i ett pressmeddelande.

I höst kan resenärer med Norwegian kombinera en resa till spanska fastlandet med Gran Canaria, Teneriffa eller Fuerteventura. Från Madrid kommer det att gå flyg dagligen till Gran Canaria och Teneriffa. Från Barcelona kommer det att gå flera flyg i veckan till Gran Canaria, Teneriffa och Fuerteventura.

Svenskar bosatta på Costa del Sol och Costa Tropical kan flyga från Málaga till Gran Canaria och Teneriffa, linjer som får två flyg i veckan. Totalt erbjuds 56 flyg i veckan mellan fastlandet och Kanarieöarna med start 25 oktober.

Norwegians VD Björn Kjos säger i ett pressmeddelande:
”Det är glädjande att vi nu kan erbjuda resenärer bra förbindelser mellan spanska fastlandet och de populära Kanarieöarna. Även om det är tuff konkurrens i Spanien är vi redo att möta den konkurrensen med god service, gratis WiFi och god komfort i nya, moderna flygplan”.

Sammanlagt erbjuder Norwegian nu 133 linjer mellan Spanien och resten av Europa. För skandinaver och britter blir det möjligt att resa till Madrid eller Barcelona med Norwegian, tillbringa några dagar där och sedan flyga vidare till Kanarieöarna.

Bara från Skandinavien har Norwegian direktflyg till 13 destinationer i Spanien. Med de nya inrikeslinjerna i Spanien erbjuder Norwegian över 10 000 flygstolar i veckan till och från Kanarieöarna.

Uppgifter ur Svenska Magasinet på Costa del Sol;   Foto: Norwegian
Red: Gunnar Forsberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: