DUBAI utmanar Thailand och Gran Canaria

En ny stjärna syns bland våra mest populära semesterdestinationer.
Thailand och Gran Canaria får nu göra plats för solsäkra Dubai, där du kombinerar sol och bad med shopping och makalösa upplevelser.

Strand i DubaiDubai är den nya semesterdestinationen som lockar många svenskar just nu. I dag reser 165 000 skandinaver, varav 80 procent svenskar, dit. De billiga reguljärbiljetterna samt att våra största charterbolag ordnar konkurrenskraftiga paketresor gör att resmålet ständigt ökar i popularitet.

Lägg till en direkt flygresa på sex timmar­ och tidsskillnaden på endast tre, vilket gör att även du som inte har en hel ledig vecka eller två kan njuta av sol och bad i några dagar. Våra fördomar om Dubai är att du behöver en stor budget för att åka hit. Fel! Den här framtidsdestinationen erbjuder prisalternativ för alla plånböcker.

Du kan komma undan riktigt billigt eftersom många av stränderna i Dubai är allmänna och gratis. Du får tillgång till dusch, toalett, matservering, och att hyra solstol kostar endast 30 kronor per dag.
_______________________OOOO________________

Massor dansar på Las CanterasI Expressens artikel om de olika turistorterna som fortfarande är i topp, ligger ändå Kanarieöarna.
Här är en länk till en artikel om detta:
http://www.expressen.se/allt-om-resor/kanarieoarna–har-ar-resproffsens-favoriter/

Nu kanske du känner: Jaa, men…Man vet vad man har men inte vad man får, om man reser till en ny destination. Här får man bedöma själv och ta beslut.
Vi säger: VÄLKOMNA TILL GRAN CANARIA. Vi, min fru och jag, vet hur det är och vad vi har efter alla år som vi rest hit. Det är sedan 1967 och de sista 14 åren har vi bott där hela säsongen, oktober till april.

Text och Foto:  ur Expressens ”Allt om Resor” – Gunnar Forsberg


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: