”Hitler överlevde kriget och flydde till Tenerife”

Foto: Deutches Bundesarchiv.

Foto: Deutches Bundesarchiv.

En före detta FBI-agent hävdar att det nu är bevisat vad som många tidigare spekulerat om – att Hitler inte dog i bunkern efter kriget utan flydde till Argentina via Kanarieöarna.

Det är den tidigare FBI-agenten Bob Baer  som i en TV-dokumentär hävdar att tidigare hemligstämplat bevismaterial nu bevisar att den tyske diktatorn Adolf Hitler inte begick självmord i en bunker i Tyskland under krigets slut.  Det är ju som bekant så som de etablerade historieböckerna förtäljer historien – men nu hävdas alltså att istället ska diktatorn ha iscensatt sin egen död och därefter ha flytt till Tenerife. Därifrån ska Hitler ha tagit sig vidare till Argentina där partifränder väntat på honom och tillhandahållit en ny identitet. Dessa teorier har varit vida spridda under många år, och det är tidigare bevisat att många andra högt uppsatta nazister bosatte sig i Argentina efter kriget. Det har tidigare även spekulerats om att Hitler kan ha flytt till Sydamerika via en ubåtsbas på Fuerteventura.

Enligt dokumentären Hunting Hitler på History Channel så finns det inga ögonvittnesskildringar från självmordet i bunkern eller några rapporter om att Hitlers döda kropp ska ha upphittats någonstans.

 


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: