Flyg fick vända när passagerare tände eld på sin egen hand – överväger alkoholförbud

Foto: Monarch. Flygplanet fick vända tillbaka till Tenerife pga en full passagerare försökr bränna en flygvärdinna i ansiktet med en gaständare.

Foto: Monarch.
Flygplanet fick vända tillbaka till Tenerife pga en full passagerare försökt bränna en flygvärdinna i ansiktet med en gaständare.

Ett plan från flygpolaget Monarch som lyfte från Teneriffa mot engelska Birmingham på torsdag, fick vända och landa på Tenerife igen efter att en passagerare satt eld på sig själv med hjälp av vätska från en tändare och försökte bränna en flygvärdinna i ansiktet.

Text av: Hugo Ryvik <[email protected]>

Planet hade enligt uppgift varit i luften i  en timme när det landade igen på Tenerife.

En talesman från Monarch bekräftade till den brittiska tidningen Daily Star att planet vände på grund av störande beteende från en av passagerarna.
Ett ögonvittne berättar för tidningen att mannen vägrade att ge ifrån sig tändaren till flygvärdinnan.

Samtliga passagerare hölls kvar på planet efter landning på södra Tenerife till dess att  polisen kom och grep mannen. Planet lyfte igen kraftigt försenat senare under dagen.

Monarch hävdar att företaget har nolltolerans för störande beteende ombord, och har absolut prioritet på passagerarnas säkerhet, besättning och flygplan.
Brittiska flygbolag har haft många incidenter med störande beteende av passagerare till och från Kanarieöarna, och vissa företag överväger att införa alkoholförbudet på plan.

Monarch skickar nu ut varningsbulletiner där man avråder från alkoholkonsumtion per e-post till passagerare på flyg till Spanien. Ryanair förbjuder passagerare att föra alkohol i kabinen på sina flyg till Ibiza.

Jet2.com slutade redan i augusti att sälja alkohol på tidiga avgångar.

 

Denna artikel levererades av vår innehållspartner Canariajournalen.no, där den först publicerades.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: