Norrman lurad på 80 000 i en butik i Mogan

Norrmannens kreditkort belastades med riunt 100 000 svenska kronor, bland annat för en "deposition" för ett inernetabonnemang. Köpet rörde en surfplatta av okänt märke. Foto: Privat

Norrmannens kreditkort belastades med runt 100 000 svenska kronor, bland annat för en ”deposition” för ett internetabonnemang. Köpet rörde en surfplatta av okänt märke i en elektronikbutik i Puerto de Mogan.  Foto: Privat

Har Du blivit någonsin blivit lurad i en butik på Gran Canaria?

Canariajournalen.no har det senaste året skrivit en rad artiklar om norrmän som blivit ordentligt svindlade. Idag skriver de om en 67-årig norrman som blev svindlad på fantasisummor när han skulle köpa en surfplatta. 

Hur är det med svenskarna? Har någon av er blivit lurad, eller råkat ur för svindelförsök?
Skriv och berätta, så kan vi uppmärksamma händelsen på Kanarieliv och Canariaournalen!
Berättelsen får gärna vara Anonym! Din historia kan hjälpa andra att slippa bli lurade i framtiden.

Idag skriver Canariajournalen.no om en 67-årig man, som den 21:a oktober blev svindlad på 80 000 norska kronor i en elektronikbutik i Puerto de Mogan på södra Gran Canaria.

Läs hela artikeln på norska på Canariajournalen här!

Norrmannen, som väljer att vara anonym, berättar att han blev pressad att köpa en surfplatta av okänt märke, Ultrapro. Han skulle få plattan iordningställd i butikens tekniska avdelning i Puerto Rico och enheten skulle sen hämtas dagen före 67-åringens hemresa.

Med i lådan följde vad som påståddes vara ett satellit-baserat internet abbonemang för tio Euro per månad. Men abonnemanget krävde enligt följebrevet en säkerhetsdeposition på 21 000 norska kronor. Det slutade med att norrmannen blev svindlad på över 80 000 norska kronor på sitt kreditkort.

Enligt Canariajournalen.no´s redaktör Hugo Ryvik har den här typen av svindlerier pågått i olika former i årtionen på Gran Canaria.

Har Du blivit svindlad, eller råkat ut för svindelförsök? Skriv till oss och berätta! Du får gärna vara anonym!

Björn Ulfsson, epost: [email protected]

 


Comments

 1. torben Schiøt says

  pas på i pourto mogan vores venner er lige blevet snyt for 50.000kr.i ver”s jeewellery indisk fuf butik di er skrupelsøse køb ikke noget elertonisk fra disse mennesker den hedder ver”s eletrocic,de kan venter til vi kommer derned næste gang så falder fars hammer.vi er kommet i mogan i 15 år,og vi har aldrig sådan et svindelbutik som denneher.

 2. torben Schiøt says

  pas på i pourto mogan vores venner er lige blevet snyt for 50.000kr.i ver”s jeewellery indisk fuf butik di er skrupelsøse køb ikke noget elertonisk fra disse mennesker den hedder ver”s eletrocic,de kan venter til vi kommer derned næste gang så falder fars hammer.vi er kommet i mogan i 15 år,og vi har aldrig sådan et svindelbutik som denneher.

 3. Svindleri på Teneriffa, Los Cristianos. Efter två veckor där blev vi på eftermiddagen innan vi skulle åka hem igen den 9 feb. utsatta för svindleri. Det hela gick till enl följande:
  Vi gick in i en butik nära hamnen i Los Cristianos för att köpa en födelsedagspresent till en 3-åring. Där fanns inget så vi skulle gå därifrån då en nitisk säljare kom och ville att vi skulle köpa en Samsung Galaxy platta för endast 20 euro. Vi sa att det var ok och betalade kontant. Därefter fick vi tala med en s k teknisk expert som sa att plattan inte hade några appar och att alla appar måste köpas till läsplattan. Vi tog tillbaka köpet och sa att vi hellre vill ha en ny telefon. En Samsung Galaxy S6 köptes á 489 euro. Skulle ha kostat 750 euro, men efter skatt blev det alltså billigare. Det visade sig sen vara en Samsung J3 Pro, som är värd ca 200 SEK. Mobilen skulle sen översättas till svenska och det skulle ta ett tag så vi blev bjudna på Sangria (en hel kanna). Vi drack hälften och efter allt var klart fick vi ett erbjudande att köpa ett paket med fri TV, fria telefonsamtal och gratis antivirus á 1963 euro. En Samsung Galaxy S8 som visade sig vara en Google Androidone S8 skulle ingå i priset. Vi nappade på detta och betalade med kreditkort. Tyvärr trodde vi att vi hade betalat 1963 svenska kronor, men väl tillbaka på hotellet upptäckte vi katastrofen och förstod att vi hade blivit lurade.
  Mobilerna fungerar men den router Android Sat Pro 4K som vi skulle installera för att kunna se gratis TV här hemma fungerar inte. Ingen bild, endast ljud på kanalerna. Inga gratis telefonsamtal eller gratis antivirus heller. Totalt har vi alltså betalt 25000 SEK för dessa två mobiler. När vi gick därifrån blev vi tillsagda att inte öppna upp någonting förrän vi kommit hem eftersom det skulle gälla 48 tim efter att vi gjort installationerna. Ett tomt SD-kort skulle vara laddat med information så att vi skulle kunna se TV gratis etc etc… Kortet skulle gälla i 48 tim efter att vi öppnat upp mobilerna och installationen skulle göras inom denna tid. Vi har bett en datatekniker hjälpa oss här hemma för att vara på den säkra sidan att ingenting gjorts fel. Varning alltså!!
  Butiken heter: Bazar Allure, Avd. Juan Alfonso Batista, Edf. Bucanero, BJ P 18, 38650 Los Cristianos.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: