Möt svenska Ryanair-piloten Maria på Tenerife

Maria Fagerström är en av Ryanairs yngsta flygkaptener, och dessutom en kändis på Instagram. Foto: Reino Unido, Instagram

Maria Fagerström är en svensk tjej som har pilot som yrke. Nyligen porträtterades den 24-åriga svenskan i den kanariska tidningen ABC Canarias. Förutom att Maria  är pilot är hon också lite av en celebritet på sociala medier; nästan 200 000 personer följer Maria och hennes flygningar på Instagram.

Innan den 24-åriga svenska piloten flyttade till Kanarieöarna så bodde hon i Palma de Mallorca, men sendan 2015 är det Kanarieöarna som gäller. Hon är kapten för en Ryanair Boeing 737 som första officer. Hon älskar att resa, men framför allt älskar hon att njuta av Kanarieöarna på sina lediga dagar.

– Vädret på Kanarieöarna är som en perfekt sommar i Sverige, fast hela året, säger hon till ABC Canarias.

Maria blev antagen till flygakademin redan 2010, när hon bara var 18 år.  Inspirerad av sin far, som också är pilot, började hon studera på Scandinavian Aviation Academy, och samma sommar soloflög hon första gången i en Cessna 172.

I oktober 2015 fick hon sitt första permamenta jobb.

– Sedan dess har Tenerife varit mitt nya hem, säger hon, och tillägger att livet och jobbet på Kanarieöarna innebär många långflygningar över Europa.

Hon arbetar nu fem dagar i ströck och har ledigt fyra dagar.

– På en typisk månad har jag mellan 7 och 12 arbetsdagar och 75-100 flygtimmar per månad. Det är perfekt. Detta gör det möjligt för mig att tillbringa tid med  olika saker som jag vill minnas i livet, säger hon.

Nu vill hon helst av allt fortsätta att bo kvar på sin ö och njuta av vandring, snorkling, kite surfing eller bara ligga i poolen på sin fritid.

Som yrkesfilosofi har hon att försöka sprida så mycket positiv anda som möjligt var hon än befinner sig.

– Det finns för mycket negativitet i världen, jag försöke rinspirera och upprätthålla en god anda. Det är viktigt att le så mycket som möjligt, så fort det finns möjlighet! avslutar Maria Fagerström.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: