Monarch Airlines upphör – tusentals strandsatta på Kanarieöarna

Nu är det över för Monarch Airlines. Foto: Monarch Airlines

I måndags meddelades att flygbolaget Monarch Airlines är i konkurs och all verksamhet upphör omedelbart  Det betyder att tusentals brittiska turister saknar returflyg från Kanarieöarna.

 Av Hugo Ryvik <[email protected]>
Totalt i Europa är det cirka 110 000 resenärer som köpt biljett hos Monarch Airlines och nu är strandsatta utomlands.  Cirka 300 000 biljettbeställningar har avbrutits, enligt British Aviation Authority, Civil Aviation Authority (CAA).

Kan vara så många som 10.000 på Kanarieöarna

Enligt information från flygplatsoperatören Aena var det två flygningar planerade med flygbolaget idag från Lanzarote och Gran Canaria och tre från Tenerife. Enligt tidningen ABC kan det finnas totalt 10 000 strandsatta på Kanarieöarna.

Företaget har skapat en egen webbplats där passagerare kan ta reda på hur de kommer hem. Det verkar som om det finns elva avresedatum från Gran Canariia i oktober som måste täckas upp av andra flygbolag, den första idag och nästa imorgon, men inga ersättningsflygningar har upprättats på dessa sidor.

Från Fuerteventura finns fem datum, Lanzarote 15 och Tenerife 15.

Företaget har även förbindelser mellan Storbritannien och Ibiza, Menorca La Palma, Alicante, Almería, Málaga, Madrid och Barcelona i Spanien. Dessutom, Sverige, Grekland, Cypern, Frankrike, Kroatien, Gibraltar, Italien, Israel, Portugal och Turkiet.

Flyg från andra företag skall hämta passagerare

Quatar Airlines och kanadensiska Air Transat ska igår ha skickat sammanlagt nio flyg för att hämta hem cirka 10 000 av Monarchs kunder.

Företaget skulle fylla 50 år nästa år. Det är inte bara ett flygbolag men också ett reseföretag som erbjuder all-inclusive resepaket.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: