Akvariet i Las Palmas öppnar måndag 8 januari – på riktigt

17 miljoner dollar har investerats i bevarande av arter som är utrotningshotade, hävdar Loro Parque själva. Även själva akvariet i Las Palmas har utrotningshotade arter. Foto: PRNewsfoto / Loro Parque

 Av Hugo Ryvik <[email protected]>

Akvariet ligger bredvid Sanapú Pier, bara 200 meter från Las Canteras, den berömda stadsstranden Las Palmas. Santa Catalina Park, Elder Technical Museum, köpcentret El Muelle och Curiskip Harbor ligger också nära akvariet.

Tre zoner

Akvariet är uppdelat i tre zoner för marina yt-eko-sosystem, djupa marina ekosystem och sötvattenarter.

Besöket börjar nere i den första zonen,Djungeln, som reproducerar landskap på de fem kontinenterna.

Den andra delen av Poema del Mar, Arrecife, tar dig med på en promenad runt en nedåtgående spiral runt en stor cylinder där det finns ett färgstarkt och stort urval av koraller och fisk.

Resan slutar i Deep Sea, det djupaste havet, där du kan titta på fiskar och hajarna genom världens näst största panaoramfönster i akvariet, 33 meter långt, sju meter högt och buktigt.

Bevarar utrotningshotade arter

Poema del Mar stöder också bevarandet av arter i Atlanten, i samarbete med Loro Parque Foundation, en organisation med över 20 års erfarenhet och med över 100 bevarandeprojekt i 30 länder.

Akvariet kommer att hålla öppet 9-18. Biljetter kommer att säljas på aquariets hemsida från lördag 6 januari. För vuxna kostar det 25 euro, barn 17,50, barn under fyra år går gratis och det blir dessutom lägre priser för dem som kan dokumentera att de är registrerade som invånare på Kanarieöarna.


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: