Möt kvinnorna som tar över Fastighetsbyrån på Gran Canaria

Mindre Vilda Västern lovar trion som tagit över Fastighetsbyrån på Gran Canaria. Från vänster kontorschefen Johanna Ode, Sandra Boehm och Jennie Hellström. Foto: Thomas Nilsson

Mindre Vilda Västern och mer seriöst fastighetsmäkleri på Gran Canaria. Det lovar Swedbanks-ägda Fastighetsbyråns nya franchisetagare på Gran Canaria.

Av Thomas Nilsson <thomas.nilsson@canariajournalen.no>

– Vi ska satsa på fler exklusivavtal där inte samma objekt finns hos flera olika mäklare, säger Sandra Boehm som tillsammans med Johanna Ode och Jennie Hellström tagit över verksamheten.’

Till skillnad mot i Sverige kan en bostad i Spanien finnas till försäljning hos flera mäklare – även till olika pris. Vilket många gånger kan kännas förvirrande för kunden. Det vill de här tre affärskvinnorna ändra på.

Det var Gabriel Alzola som startade Fastighetsbyrån i San Agustin 2013 och tillsammans med Juan Martinez öppnade han senare även kontor i Playa del Inglés och Las Palmas.

Nu när de båda valt att avsluta sina engagemang i Fastighetsbyrån och satsa mer på den lokala marknaden och de nya franchisetagarna tar över blir det på sätt och vis en återgång till ruta ett och ursprungsidén.

Verksamheten koncentreras till San Agustin medan kontoren i Playa del Inglés och Las Palmas lagts ned.Det är inga duvungar som tar över. Kvinnotrion har bott och verkat på Gran Canaria i 15 år och alla har de jobbat på Fastighetsbyrån i flera år.

 

Det här är Fastighetsbyråns nya franchisetagare; kontorschefen Johanna Ode flankerad av mäklarna – Jennie Hellström (till vänster) och Sandra Boehm. Foto: THOMAS NILSSON

 

Johanna Ode är ny kontorschef. Sandra Boehm och Jennie Hellström fortsätter som mäklare.

– Det känns jättespännande och roligt med nya utmaningar, säger Johanna Ode.

Kvinnorna vill ta hand om kunderna på ett sätt som gör att de slipper bekymra sig om snårig spansk juridik.

– Vi ska vara närvarande och övervakande i processens alla steg så att varken köpare eller säljare behöver oroa sig, säger Jennie Hellström.

Fastighetsbyrån kommer främst att satsa på södra delen av ön;  San Agustin, Playa del Inglés och Puerto Rico.

Men även nya uppstickare som Arinaga, Vecindario och Telde finns med i planerna. Och inte att förglömma Las

Palmas på den norra delen som alltid varit populärt bland svenskarna.

Snittpriset på försäljningsobjekten har stigit till mellan 200 000 och 250 000 Euro och efterfrågan är stark.

 
Text & foto: THOMAS NILSSON

Foto: Thomas Nilsson


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: