Flytt/Fraktföretag

Containerfrakt på väg mot Kanarieöarna

Molineux Spedition container / pallfrakt på väg från Sverige mot Kanarieöarna!


Molineux Spedition fokuserar nu på flyttfrakt till Kanarieöarna

Att skicka delar av sina ägodelar eller hela sitt bohag med båt från Sverige  kan ofta vara billigare än att köpa nytt på plats. Visserligen finns det mycket att köpa på Gran Canaria men det tar tid att fara runt och har man ingen bil kan det vara mycket tidsödande att ordna det man behöver till sin kanariska lägenhet, hus eller gård.

Så här berättar Jan Sillén på Molinuex Spedition om hur det går till att flytta sina ägodelar med lastbil och båt:

– Vi utför gärna transporter av flyttsaker för privatpersoner. För att minimera konstnaden för er flyttransport kan ni själva emballera ert bohag. Det går vanligtvis till så här: Ni förpackar själva ert bohag i lådor och/eller kartonger som ni själva levererar till av oss på angiven terminal i Stockholm

eller Göteborg. Ni skriver en detaljerad innehållsförteckning (som vi kan hjälpa er med om det behövs). Vi ordnar med exportklareringen och frakten. I destinationshamnen kommer ni själva behöva

införtulla och betala lokala kostnader. Vi kan också hjälpa till vid flyttar till Sverige. Skicka gärna en fraktförfrågan till oss så återkommer vi med mer information!

1432987092430
Molineux Spedition
är ett prisvärt alternativ för båtfrakt som medlemmar i redaktionen själv har erfarenhet av att använda, och som vi tryggt kan rekommendera våra läsare. Företaget är beläget i Stockholm och i Göteborg men har även avtal med fraktbilar landet runt som kan hämta upp på

din gatuadress, gård eller stuga i Sverige.

– Det som är viktigt att ta reda på är tullregler, hur sakerna måste förpackas och i god tid ta reda på de aktuella frakttiderna till landet man ska skicka till, säger Jan Sillén på Molineux Spedition till Kanarieliv.

Molineux Spedition skickar man antingen på pall ner till minst en kubikmeter, eller i hel eller halv container  Ska man bara skicka lite grand men ändå ganska tunga saker så är pall ett bra alternativ till flygfrakt. Vill man skicka hela sitt bohag så kan hyra en hel container, eller en del av en container. Vikten spelar ingen roll i båda fallen så man behöver inte vara rädd för att skicka tunga saker.

– Skickar man på pall så är det en bra idé att packa i vanliga fruktlådor, eftersom man får in exakt fyra kartonger på pallens basyta, fortsätter Jan Sillén.

Det kan dock vara viktigt att ta reda på vad som gäller för träpallar för det land man skickar till. Vissa pallar är inte godkända för export pga risken för ohyra i pallarna, men Molineux Spedition har alltid aktuella listor på vad som behövs. Vill man vara riktigt säker kan man köpa en plastpall. De kostar cirka en femhundring men är helt godkända för export till hela världen.

– Viktigt också när man gör sin slutgiltiga packning är att man gör en fullständig lista över vad varje låda
innehåller, så att mottagande hamn lätt kan visa detta för tullen i mottagarlandet. Det mesta går att skicka men tänk på att inte skicka några matvaror eller alkohol med båtfrakt
, säger Jan Sillén.

1432973801710

Att skicka sina ägodelar med båt är både prisvärt och enkelt om man är ute i god tid och inte stressar. Viktigt är naturligtvis också  att man packar sköra saker med mycket mjukt  stoppningsmaterial, precis som vid en vanlig flytt.

Det bästa är att börja med ett samtal till Molineux Spedition och berätta om sitt flyttbehov, och sen efter att alla frågetecken blivit utredda, börja planera flytten, gärna ett par månader innan man vill att grejerna ska komma fram.

Molineux Spedition AB
Frihamnsgatan 7
11526 Stockholm

08 –  662 91 65

(Öppet Vardagar 8:00 till 17:00)

[email protected]

http://molineux.se