Om Kanarieliv

Gran Canarias svenska nyhetsportal! Lokala nyheter från Kanarieöarna, information, restips, utflyktsmål, aktivitetstips, filmer, fotoreportage, vimmelbilder och reportage.

 

Kanarielivs redaktion:

Björn Ulfsson

Björn Ulfsson

Teknisk utveckling, webb design, fotograf, webb-videofilmare & skribent. Björn grundade portalen hösten 2006.

Björn var portalens huvudsaklige skribent 2006 – 2011, och är nu tillbaka som redaktör sedan hösten 2015.

Björn Ulfsson är lite av en ”globetrotter” som tillbringat en stor del av sitt liv utanför Sveriges gränser. Han har bott i Prag, Vancouver, Edmonton (Canada) och Las Palmas de Gran Canaria.

Under åren 2004 – 2006 bodde Björn i Las Palmas där han tillsammans med Terri Casella bland annat arbetade med flera filmprojekt. En film handlade om den svenske konstnären Karl-Gustav Thulin och hans liv och arbete på ön. Filmen kan ses här på portalen. Björn är också mycket intresserad av både musik och religionshistoria och engagerade sig därför i den ursprungliga kanariska kulturen på ön, som har rötter i tidig kristendom, europeisk hednatro och afrikansk folktro. Björn har filmat de flesta av de stora allmänna ”fiestorna”. Drömmen är att på sikt skapa en musikbaserad dokumentärfilm om kanariska fiestor. Förutom dokumentärfilmning är Björns stora passioner stillbildsfotografering, musik, film och bergsvandring.

Idag bor Björn i Canada där han arbetar som videoproducent.

Kontakt: e-post: [email protected]

 

Leif Kempe

Leif Kempe

Nyhetsfotograf, video och vimmelfotograf samt annonser.

Kontakt: [email protected]

Leif Kempe är Kanarielivs fotograf, och han har varit Gran Canaria-vän sedan mitten av 60-talet då han började resa på semestrar till Las Palmas.

Leif arbetade  på Sveriges Radio som ljudtekniker i 37år. Han fick avtalspension 1997 vid 59 års ålder och åkte ner till LP vintern 97-98 och provbodde  några månader.  Det som avgjorde saken var när han vann en resa till San Agustin under den tid när Kanarienytt gick på TV i Sverige)
Säsongen 98-99 mötte han  Bengt Björnekärr på Ansgarsgården. Bengt hade också
jobbat som ljudtekniker en gång i tiden. Bengt Björnekärr startade Gran Canarias första svenska nyhetsportal www.grancanaria.st.
Så småningom så köpte Leif in sig i portalen och blev hälftenägare. De båda sålde den portalen 2003 men hängde med i produktionen några år till. Våren 2007 gick Leif över till Kanareliv och blev som delägare en integrerad del av portalens identitet.

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-11-22 14.31.59Vi minns:

Gunnar Forsberg (1938 – 2015)

Gunnar var vår nyhetsredaktör  och huvudsaklige skribent från våren 2010 fram till sin tragiska bortgång oktober 2015.

Gunnar Forsberg föddes 1938 i Jönköping.
Han bodde i Göteborg 1941 – 1945, tills hans  föräldrar utvandrade till Argentina. På båtresan 1945, från Göteborg till Buenos Aires, besökte familjen Las Palmas för första gången.
Gunnar bodde mer än hälften av sitt liv i spansktalande länder, och talar därför flytande spanska.
Åren 1960-1970 arbetade Gunnar som försäkringsman med inriktning på Livförsäkring.
1970-1980 återvände han till Sydamerika där han började arbeta som missionär i Ecuador. Han arbetade där även med radio och TV och var en församlingsbyggare.
1980 återvände Gunnar till Sverige och började åter i försäkringsbranschen efter några år som extralärare på en högstadieskola.
Han blev pensionär i mitten på 90-talet. Gunnar och hans fru Gerd har under åren ofta rest till Las Palmas på vintrarna och sedan år 2001 är de båda fast boende på ön om vintrarna.
Gunnar  var med i teamet i Skandinaviska Turistkyrkan från 2001 till 2013.
Nu är Gerd och Gunnar ”riktiga pensionärer” och sysslarde med lite av varje, bl.a. nyhetsredaktör för webb-sidan Kanarieliv.se, medlem i Internationella Kristna Handelskammaren, sjöng gärna, spelade flera instrument och målade i olja och akryl.

Kontakt: [email protected]